Numărul de autorizații pentru construcția de locuințe a scăzut cu 11% în aprilie

Numărul de autorizații pentru construcția de locuințe a scăzut cu 11% în aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a scăzut în aprilie cu 11% față de aceeași lună a anului anterior, până la 3.327, declinul fiind generat mai ales de diminuarea cererii în Moldova, Transilvania și Muntenia, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, numărul de autorizații a crescut cu 4,5% față de martie 2016.

Cumulat, în primele patru luni din acest an, numărul de autorizații de construcție pentru locuințe a scăzut cu 2,5% față de aceeași perioadă din 2016, până la 10.744, scrie News.ro.

Din numărul de autorizații eliberate în aprilie 2017, 64,3% au fost în localități rurale.

EXCLUSIV Propunerile de TVA zero la locuințe și publicitate sunt pregătite să fie eliminate. Va fi doar TVA de 5% la produse din agricultură CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Propunerile de TVA zero la locuințe și publicitate sunt pregătite să fie eliminate. Va fi doar TVA de 5% la produse din agricultură

Față de a patra lună din 2016, s-au înregistrat scădere ale numărului de autorizații în majoritatea regiunilor.

"În luna aprilie 2017 față de aceeași lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-154 autorizații), Vest (-136), Nord-Vest (-97) și Sud-Muntenia (-81). Creștere a fost în regiunea de dezvoltare București-Ilfov (+129 autorizații)”, a informat INS.

În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova și în Muntenia.

În 2015, autoritățile au eliberat 39.112 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 3,8% față de anul precedent.

În perioada 2009-2014, numărul de autorizații pentru clădiri de locuințe - care includ atât locuințele unifamiliale, cât și blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuințe din partea populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii de locuinte
ins