Oferta One United Properties are deja, numai de la investitorii individuali, ordine care exced întreaga cantitate de acțiuni puse în vânzare

Oferta One United Properties are deja, numai de la investitorii individuali, ordine care exced întreaga cantitate de acțiuni puse în vânzare

One Peninsula

scris 30 iun 2021

După epuizarea în doar 40 de secunde a tranșei cu alocare garantată a ofertei publice primare derulate de One United Properties, acum și pe segmentul unde alocările vor fi pro-rata nivelul de suprasubscriere este de peste 5 ori, reflectând un interes sporit, similar cu cel manifestat acum o lună pentru compania Transport Trade Services.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania imobiliară One United Properties (ONE) are deja un nivel al plasamentelor care excede cele 130 milioane de acțiuni puse în vânzare către investitorii de pe bursă. Tranșa cu alocare garantată pentru 26 milioane acțiuni fusese deja subscrisă integral încă din primele 40 de secunde ale ofertei, iar cu 3 zile înainte de închiderea operațiunii de piață erau introduse un număr de peste 2.100 de ordine pentru cumpărarea a 140,02 milioane de acțiuni pe tranșa cu alocare pro-rata.

Aceasta înseamnă deja un nivel de suprasubscriere de 5,38 ori pe respectivul segment. Sunt plasamente cu valoare agregată de 351,96 milioane lei (71,45 milioane euro).

Oferta se va derula până pe 2 iulie, la un preț între 1,93 lei și 2,12 lei/acțiune. Cele 52 milioane titluri ce vor fi alocate pe tranșa investitorilor individuali sunt completate de 78 milioane titluri pe tranșa investitorilor instituționali unde se va forma și prețul.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În funcție de cotare, compania ar urma să vină la cota bursei cu o valoare de oferta apropiată de 3 miliarde lei. ceea ce ar situa indicatorul P/E care raportează prețul acțiunii la câștiguri de 16-18, dacă avem în vedere profitul atribuibil acțioanrilor de 168,68 milioane lei obținut anul trecut.  Prin această operațiune, One United Properties oferă, astfel, spre subscriere acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București. În primăvară, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.

„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
claudio cisullo