Papalekas a finalizat preluarea celei de-a doua clădiri din Green Court, tranzacție de 47 mil. euro, susținută cu 20 mil.euro de BCR

Papalekas a finalizat preluarea celei de-a doua clădiri din Green Court, tranzacție de 47 mil. euro, susținută cu 20 mil.euro de BCR
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2015

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a finalizat achiziția celei de-a doua clădiri din complexul de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska în Floreasca, tranzacție în valoare de 47 milioane euro, finanțată cu 20 de milioane de euro de BCR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Papalekas, prin intermediul firmei Globalworth Real Estate, pe care a fondat-o și pe care o controlează, a finalizat în acest an preluarea primei clădiri din complex.

A doua clădire are 18.600 metri pătrați, a fost deschisă în luna iunie, este închiriată în proporție de peste 80% de companii precum Carrefour, Sanofi, Adecco și Colgate Palmolive, Skanska și reprezintă o investiție de 35 milioane euro, exclusiv din fonduri proprii.

Tranzacția a fost realizată prin achiziția a 100% din acțiunile SPC Gamma Property Development Company, compania care deține clădirea, pentru suma de 45 de milioane de euro, plătită  către Skanska. 20 de milioane de euro au fost finanțate dintr-o facilitate acordată de BCR, iar restul sumei a fost asigurată din fonduri proprii”, se arată într-un anunț al Globalworth.

Potrivit informațiilor din piață, Papalekas este aproape și de achiziția celei de-a treia clădiri din Green Court, aflată în construcție. Complexul va avea la finalizare o suprafață închiriabilă de 52.000 de metri pătrați. Prima clădire a fost inaugurată la finele anului 2014 și este închiriată în totalitate. Zona în care este dezvoltat proiectul este cea mai animată din punct de vedere imobiliar, aici fiind dezvoltat cel mai înalt turn din România, Sky Tower. Tot aici, Papalekas construiește și al doilea proiect ca înălțime, Bucharest One, dar și proiectul Oregon Park al celor de la Portland.

Papalekas a atras de pe Bursa de la Londra 53,8 milioane de euro, fonduri care vor fi  utilizate pentru investiții și achiziii în sectorul imobiliar din România. Profit.ro scria atunci că printre posibilele achiziții se numără și celelalte două clădiri de birouri din Green Court Bucharest.

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, cu sediul central în Stockholm. Veniturile Skanska, în 2014, au totalizat 145 miliarde coroane suedeze (15,4 miliarde de euro). Skanska AB este listata la bursa NASDAQ Stockholm.

Compania Globalworth Real Estate Investments Limited , controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas,  a ajuns la sfârșitul lunii septembrie să dețină active imobiliare de 831,8 milioane de euro pe piața românească și a obținut venituri nete operaționale nete de 20,1 milioane de euro, în creștere de peste 2,6 ori față de perioada similară a anului trecut.

Globalworh a finalizat în acest an preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro. Compania este unul dintre cei mai  importanți investitori de pe piața locală imobiliară și mai are în portofoliu clădiri de birouri precum Tower Center International, BOB, BOC, compexul Upground.

viewscnt
Afla mai multe despre
skanska
papalekas