Pentru că Tudose nu i-a dat terenul TVR pe care l-a solicitat, Firea mută autobaza RATB din Pipera pentru a face loc noului spital metropolitan

Pentru că Tudose nu i-a dat terenul TVR pe care l-a solicitat, Firea mută autobaza RATB din Pipera pentru a face loc noului spital metropolitan
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 15 ian 2018

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va lua în discuție săptămâna viitoare un proiect de hotărâre prin care un teren de peste 5,3 hectare din Pipera va fi trecut din administrarea RATB în administrarea directă a CGMB, pe el urmând să fie construit un spital metropolitan, investiție estimată la 300 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primăria București ia în considerare această soluție de amplasament după ce nu a primit nici un răspuns de la Guvern la o solicitare din vara trecută prin care cerea să i se transfere, în scopul menționat, un alt teren din Pipera, de 4,7 hectare, aflat în administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv).

Pe terenul RATB din Pipera se află o autobază a Regiei, care ar urma să fie relocată în termen de 12 luni.

Pentru că Tudose nu i-a dat terenul TVR pe care l-a solicitat, Firea mută autobaza RATB din Pipera pentru a face loc noului spital metropolitan
INS a reconfirmat creșterea economică de 8,8% a României în trimestrul al treilea al anului trecut CITEȘTE ȘI INS a reconfirmat creșterea economică de 8,8% a României în trimestrul al treilea al anului trecut

"Municipiul București are ca obiectiv de investiție execuția unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui spital metropolitan va avea avantajul că va fi construit de la zero și toate secțiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziționată va fi la standarde ridicate de ultimă generație. Noul spital metropolitan va avea în vedere realizarea de secții pentru care în București există deficit de paturi, respectiv: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși, etc., generând foarte multe locuri de muncă noi, estimate la câteva mii", se arăta în nota de fundamentare a documentului din vară prin care Primăria solicita de la Guvern terenul din Pipera al TVR.

Pe 9 mai anul trecut, primarul general Gabriela Firea declara că Primăria Capitalei și autoritățile din județul Ilfov vor finanța construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unitățile medicale sunt suprasolicitate. În bugetul municipiului București pe anul 2017 a fost inclusă suma necesară studiului de fezabilitate pentru construirea spitalului.

Tot vara trecută, PMB a mai cerut de la Guvern transferarea către municipiul București a Complexului Expozițional Romexpo, de la RA-APPS, și a spațiului Esplanada din zona Unirii, de la Ministerul Dezvoltării, solicitări rămase de asemenea fără rezultat.

VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare

DC News a scris că, pe 30 noiembrie 2017, într-o ședință PSD, primarul Firea l-a acuzat pe premierul Tudose că sabotează proiectele Primăriei Capitalei.

"Nu uitați că dumneavoastră ați deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care ați consumat timp și energie pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-ați încălcat propriile promisiuni că veți sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime", i-ar fi reproșat Firea lui Tudose, potrivit sursei citate.

La rândul său, în vara trecută, președintele PNL București, Cristian Bușoi, a criticat, într-un comunicat de presă, ideea conducerii PMB de amplasare în Pipera a viitorului spital metropolitan. "Consider că este o greșeală ca cel mai mare spital din București să fie amplasat în cea mai aglomerată și lipsită de infrastructură zona a Capitalei – Pipera. Singurul argument pentru construirea spitalului în Pipera este creșterea valorii imobiliare a zonei", a acuzat Bușoi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spital metropolitan
spital metropolitan pipera
ratb
autobaza ratb
pmb
cgmb
primaria capitalei
gabriela firea
mihai tudose
spital nou bucuresti