Poliția din China a reținut o parte dintre angajații diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande

Poliția din China a reținut o parte dintre angajații diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande
scris 18 sep 2023

Poliția din China a reținut o parte dintre angajații diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande, sugerând o nouă anchetă care ar putea contribui la amplificarea necazurilor gigantului imobiliar, transmite Reuters.

”Recent, organele de securitate publică au luat măsuri penale obligatorii împotriva lui Du și a altor presupuși infractori de la Evergrande Financial Wealth Management Co.”, a declarat poliția orașului Shenzhen.

ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul CITEȘTE ȘI ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul

În timpul protestelor investitorilor nemulțumiți, la sediul Evergrande din Shenzhen, în 2021, Du Liang a fost identificat de personal drept director general și reprezentant legal al diviziei de gestionare a averii a Evergrande, scrie News.ro.

Reuters nu a putut confirma că Du se numără printre cei reținuți, iar declarația poliției nu a precizat numărul de persoane reținute, acuzațiile sau data la care au fost reținute.

China Evergrande nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, duminică, în afara programului normal de lucru.

Poliția a declarat că ancheta asupra unității de management financiar este în curs și a îndemnat investitorii să raporteze orice alte infracțiuni financiare.

China Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, marcată de o serie de nerambursări a datoriilor, de la sfârșitul anului 2021, care a avut un impact negativ asupra creșterii economiei țării.

EXCLUSIV Dezvoltatorii imobiliari Robertino Georgescu și Dan Drăgulin reiau autorizarea unui ansamblu rezidențial premium peste drum de mall-ul Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorii imobiliari Robertino Georgescu și Dan Drăgulin reiau autorizarea unui ansamblu rezidențial premium peste drum de mall-ul Băneasa

Grupul, aflat în prezent într-o restructurare prelungită a datoriilor, care l-a făcut să descarce o serie de active, a declarat vineri că a amânat luarea unei decizii privind restructurarea datoriilor offshore, din septembrie până luna viitoare.

Tranzacțiile cu acțiunile Evergrande a fost suspendate timp de 17 luni, până pe 28 august.

Moody's a redus joi perspectivele privind sectorul imobiliar al Chinei de la stabile la negative, invocând provocările economice despre care a spuns că vor diminua vânzările, în ciuda sprijinului guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
china evergrande
politia