Posibilă ofertă imobiliară: Ministerul Economiei renunță la o clădire de birouri din Piața Romană și o transferă RA-APPS. Clădirea poate fi dată unui alt minister sau vândută

Posibilă ofertă imobiliară: Ministerul Economiei renunță la o clădire de birouri din Piața Romană și o transferă RA-APPS. Clădirea poate fi dată unui alt minister sau vândută
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 23 nov 2017

Ministerul Economiei a renunțat la clădirea cu 10 etaje, adiacentă Pieței Romane, din strada Mendeleev 36-38, motivând că nu are nevoie de aceasta, urmând ca imobilul să fie transferat RA-APPS pentru a fi pus la dispoziția altei instituții sau chiar valorificată prin vânzare. Clădirea a fost construită în 1972 și are o suprafață de peste 4.000 metri pătrați, din care 2.600 sunt spații de birouri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Transferul a fost aprobat recent de Guvern, deși ministerul a încercat să ”scape” de clădire încă de pe vremea Cabinetului Cioloș.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Ministerul a preluat chiar de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în 2002, imobilul situat în București, strada Mendeleev nr. 36-38, sector 1,  format din P+10 etaje, cu o suprafață totală de 4.169,69 metri pătrați, din care birouri 2.602,84 metri pătrați.

De-a lungul timpului, în acest imobil au lucrat Agenția pentru Resurse Minerale, Agenția pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Societarea de Conservare și Închidere a Minelor "Conversmin" SA și Confederația Sindicală Națională "Meridian".

EXCLUSIV În pofida pozițiilor Curții de Conturi și Guvernului, deputații au decis că beneficiarii primelor de stat pentru locuințe nu trebuie să justifice utilizarea după stagiul de cotizare minim de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV În pofida pozițiilor Curții de Conturi și Guvernului, deputații au decis că beneficiarii primelor de stat pentru locuințe nu trebuie să justifice utilizarea după stagiul de cotizare minim de 5 ani

Ministerul Economiei nu mai utilizează imobilul ca urmare a reorganizărilor intervenite în timp, dar trebuie să suporte cheltuielile necesare  pentru întreținerea clădirii, deși arată că această nu îi mai este necesară desfășurării activității.

În mandatul Guvernului Cioloș, clădirea fusese propusă a fi dată spre folosință ca sediu Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, dar în ședința de Guvern ministrul de resort a precizat că RA-APPS va decide dacă îl va da în folosință unei alte instituții care solicită sediul îl va valorifica prin vânzare.

Ultima variantă parea improbabilă, având în vedere că, așa cum a relatat Profit.ro, tot mai multe ministere nu pot prelua de la RA-APPS sedii adecvate și caută să închirieze birouri de pe piața privată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
imobil
cladire
birouri
piata romana
mendeleev
minister
economie
guvern
transfer
ra-apps