Prețurile locuințelor în Cipru și România au înregistrat cele mai mari scăderi din UE în trimestrul trei 2020

Prețurile locuințelor în Cipru și România au înregistrat cele mai mari scăderi din UE în trimestrul trei 2020
scris 14 ian 2021

Prețul locuințelor a crescut în majoritatea statelor membre UE, în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul al doilea, excepție făcând doar patru state membre unde aceste prețuri au scăzut, iar cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Cipru (minus 4,8%) și în România (minus 2,6%), arată datele publicate joi de Eurostat.

În trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul al doilea, prețul locuințelor a crescut cu 1,3% în zona euro și cu 1,4% în Uniunea Europeană. Țările membre cu cele mai mari creșteri ale prețului locuințelor, de la un trimestru la altul, au fost Ungaria (5,2%), Danemarca (4,2%) și Letonia (3,7%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei

În ritm anual, trimestrul trei 2020 comparativ cu trimestrul trei 2019, prețul locuințelor a crescut cu 4,9% în zona euro și cu 5,2% în Uniunea Europeană. Țările membre cu cele mai mari creșteri anuale ale prețului locuințelor au fost Luxemburg (13,6%) și Polonia (10,9%). România se numără și ea printre țările unde prețul locuințelor a crescut în ritm anual, cu 2,3%, dar este vorba de un avans mai modest decât cel de 6,6% înregistrat în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
romania
eurostat