Primăria Sibiu a cumpărat, cu 5,29 milioane euro, Fabrica de Cultură din Sibiu, deținută de Construcții SA, companie în insolvență

Primăria Sibiu a cumpărat, cu 5,29 milioane euro, Fabrica de Cultură din Sibiu, deținută de Construcții SA, companie în insolvență

Raluca Ciortea, Project Manager în cadrul CITR

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Casa de insolvență CITR anunță că Primăria Sibiu a cumpărat Fabrica de Cultură din Sibiu, deținută de Construcții SA, companie aflată în insolvență. Valoarea totală a bunurilor cumpărate de Primăria Sibiu prin licitație publică este de 5,29 milioane de euro. Spațiul valorificat include un teren intravilan de 34.000 de metri pătrați și construcții cu o suprafață totală de 6.776 metri pătrați. Spațiul găzduiește spectacole faimoase, inclusiv Faust.

”CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România, susține peisajul cultural autohton și asigură continuitatea activității Fabricii de Cultură din Sibiu, deținută de Construcții SA, aflată în reorganizare, printr-o procedură de vânzare, către Primăria Sibiu, pentru suma de 5,29 milioane euro”, anunță CITR, administratorul judiciar al Construcții SA.

Fabrica de Cultură este o zonă din Baza de Producție a Construcții SA, rezultată din optimizarea spațiilor alocate atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecții, oțel-beton, reparații auto-utilaje, reabilitare clădiri. Prin relocarea acestor ateliere în alte zone ale Bazei, au rezultat spațiile și terenurile pe care a apărut Fabrica de Cultură.

„Încheiem un proiect de salvare a unui spațiu cu puternice influențe în peisajul cultural, recunoscut la nivel internațional. Discutăm despre un loc ce găzduiește spectacole faimoase, inclusiv Faust, de referință pentru Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Ne bucurăm că am reușit să menținem acest obiectiv în circuitul cultural, cu sprijinul reprezentanților Construcții SA, și suntem convinși că noul proprietar – Primăria Sibiu, împreună cu Teatrul Național Radu Stanca vor face ca proiectul deja consacrat „Fabrica de Cultură” să treacă la o etapă superioară”, a declarat Călin Părău, Head of Commercial, CITR.

Activul include un teren intravilan de 34.000 de metri pătrați și construcții cu o suprafață totală de 6.776 metri pătrați.

„Un activ care pentru o companie în insolvență nu mai este esențial pentru continuarea activității este în continuare vital pentru peisajul cultural al Sibiului. Spațiul dobândește de acum o nouă utilitate și asigură o continuitate culturală pe termen lung. În același timp, generează o sumă însemnată pentru acoperirea datoriilor pe care compania le înregistra la momentul intrării în insolvență. Vânzarea în valoare de 5.29 milioane de euro plus TVA a fost realizată la 100% din valoarea de piață a activului, determinată de evaluatorul desemnat în procedură”, a adăugat Raluca Ciortea, project manager în cadrul CITR.

Fabrica de Cultură este situată în zona periferică a orașului Sibiu, județul Sibiu, cunoscută drept zona industrială est. Zona a cunoscut o dezvoltare continuă, orientată, în special, spre sectorul industrial, iar în ultimul timp, beneficiază și de o conversie spre rezidential. Amplasamentul include terenul, alături de construcții de tip industrial și bunuri mobile sau echipamente încorporate.

Valoarea totală a bunurilor propuse spre valorificare este de 5,29 milioane de euro , iar evaluarea bunurilor propuse a fi valorificate a fost efectuată de către ETOS Business Valuation & Advisory, Evaluator autorizat – membru corporativ A.N.E.V.A.R., în colaborare cu Alin Tiberiu Vulea – membru titular A.N.E.V.A.R., specializat în evaluarea proprietăților imobiliare, bunurilor mobile și întreprinderilor.

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și restructurării și aproximativ 1.100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
citr
primăria sibiu