Producătorul țiglelor metalice Wetterbest a avut vânzări de 30 de mil.lei în primele patru luni ale anului

Producătorul țiglelor metalice Wetterbest a avut vânzări de 30 de mil.lei în primele patru luni ale anului
scris 1 iun 2016

Grupul Wetterbest, producătorul țiglelor metalice Wetterbest, a înregistrat afaceri de 30 de milioane de lei pe primele patru luni ale anului, în creștere cu 36% față de perioada similară a anului trecut.

Rezultatele au fost obținute de la toate cele trei companii membre ale grupului: Depaco (producător de țiglă metalică, tablă cutată și sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane și ferestre de mansardă) și Cortina (producător și distribuitor care deservește zona de sud-vest).

Grupul Wetterbest, controlat de familia lui Dragoș Irimescu și Lucian Trofin, deține două fabrici, una la Băicoi (județul Prahova) și una la Podari (județul Dolj) și este unul dintre cei mai mari producători de țiglă metalică și accesorii din România.

”O parte din creștere se datorează temperaturilor mai mari decât de obicei de la începutul anului, dar, cred eu, și produselor noi pe care le-am introdus în portofoliu și a brandului”, a spus Dragoș Irimescu, directorul general al Wetterbest.

Anul trecut, producătorul de țigle metalice a avut, potrivit rezultatelor financiare finale la nivel de grup, afaceri de 150 de milioane de lei, în creștere cu 35% față de anul anterior și un profit de 6,5 milioane de lei.

Cererea de locuințe verzi ridică afacerile producătorului german de BCA Xella la 12 mil. euro CITEȘTE ȘI Cererea de locuințe verzi ridică afacerile producătorului german de BCA Xella la 12 mil. euro

Tot în 2015, Wetterbest a produs trei milioane de metri pătrați de țiglă, prelucrând 20.000 de tone de oțel. 

Pentru 2016, directorul general al Wetterbest, estimează că doar compania Depaco, cea mai mare din cadrul grupului, va avea un profit de 8 milioane de lei.

De asemenea, compania va investi în acest an două milioane de euro, în principal, pentru cinci linii automate de țiglă metalică, borduri și accesorii pentru drenaj.

Dragoș Irimescu a explicat că plănuiește și relocarea fabricii din Băicoi, controlată de firma Depaco, pentru a putea avea ajuta la integrarea mai bună a fluxul de producție. Șeful Wetterbest estimează că tot procesul de relocare ar putea dura până la doi ani.

”Ne dorim să creștem capacitatea de mișcare, nu neapărat capacitatea de producție. Vrem să egalizăm capacitatea de livrare cu cea de producție, pentru că acum putem să producem mai mult decât putem să livrăm”, a argumentat șeful Wetterbest.

Grupul a încheiat anul trecut cu 200 de angajați, însă numărul acestora va crește cu încă 50 până la sfârșitul anului.

Piața autohtonă de țiglă metalică este estimată la 21 de milioane de metri pătrați, iar Wetterbest are o cotă de 15%.

Printre competitorii Wetterbest pe piața locală se numără Ruukki, Lindab sau Bilka.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
wetterbest
depaco
cortina
dragos irimescu
tigla metalica