Proiectele boutique, noul trend pe piață rezidențială din București

Proiectele boutique, noul trend pe piață rezidențială din București
scris 17 mar 2016

Ansamblurile boutique, blocuri cu doar câteva apartamente, construite cu grijă pentru detalii, recompensate cu premii de arhitectură pentru fațade, utilate cu obiecte sanitare de designer, cu lobby-uri care arată ca niște săli de bal, sunt lansate în număr tot mai mare în București

”Într-un moment în care piața rezidențială din România se luptă cu presupuse efecte ale legii dării în plată, apetitul pentru achizițiile imobiliare crește în rândul consumatorilor. După ani de zile de «dominație» a proiectelor amplasate în zonele periurbane ale Bucureștiului, un nou produs se anunța a fi vedetă: proiectele boutique”, se arată într-un comunicat al organizatorilor Târgului Imobiliar Național - tIMOn.

Peste 30 de proiecte boutique vor fi expuse în exclusivitate la Târgul Imobiliar Național - tIMON, care se va desfășura în perioadă 24-27 martie 2016 în Piața Constituției din București.

Construcția de proiecte rezidențiale de tip boutique, cu un număr redus de apartamente, cel mai adesea personalizate pentru fiecare client și amplasate în zone ultracentrale și centrale din București este un nou trend pe piață locală în ultimii ani, potrivit tiMOn.

Astfel de proiecte vin să completeze ofertă de pe piață rezidențială locală și sunt dezvoltate fie de investitori consacrați, fie de către persoane fizice române sau străine.

Un element pe care îl au în comun, însă, acești investitori este faptul că vor să dezvolte un proiect unic, cu arhitectură nonconformista și cu design care să diferențieze pe piață locuințele pe care le vând. Majoritatea locuințelor sunt utilate cu piese de mobilier sau obiecte sanitare de designer, iar arhitectură este de cele mai multe ori recompensată cu diverse premii de specialitate.

Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe CITEȘTE ȘI Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe

Deși aceste proiecte includ un număr redus de locuințe, maxim 40 de apartamente, investițiile alocate dezvoltării sunt destul de ridicate și ajung la câteva milioane de euro, având în vedere faptul că se acordă o atenție deosebită arhitecturii, designului, finisajelor și materialelor care sunt utilizate în construcție.

Potrivit datelor tiMOn, pe piață din București sunt în construcție sau au fost finalizate peste 100 de astfel de proiecte, dar care nu au mai mult de 1.000 de locuințe în total.

Compania Imoteca are în portofoliu în acest moment 13 proiecte boutique localizate în nordul și centrul Bucureștiului, printre care Vernescu Residence, Parisian Views Residences, PV Heritage și Docenților 2-4.

Proiectele sunt localizate în zonă Calea Victoriei, centrul Capitalei sau în apropiere de Herăstrău.

În total aceste proiecte totalizează peste 210 de apartamente, adică un proiect “obisnuit”de dimensiuni medii.

Marja de prețuri este destul de largă și se situează între 95.000 euro pentru un studio, în Vernescu Residence (Victoriei) și 1,9 milioane euro pentru un penthouse în zona Herăstrău. Suprafețele, la fel că și la prețuri acoperă o paletă foarte largă și pornesc de la 46 de metri pătrați și ajung la 450-500 metri pătrați pentru penthouse-uri.

"Acest tip de produs este din ce în ce mai căutat în ultimii doi ani, înregistrând creștere sub toate aspectele: număr de unități disponibile pe piață, calitatea finisajelor și lucrărilor, volumul de cereri și prețuri de tranzacționare. Proiectele boutique au venit firesc în completarea profilului de produse promovate de Imoteca, având în vedere că în ultimii 12 ani Imoteca a fost foarte activă pe zonă de centru și nord, selectând pentru clienții ei cele mai bune opțiuni din piata", a declarant Rafaela Nebreda, directorul general al firmei de servicii imobiliare Imoteca

RealTime, compania de consultanță imobiliară cu focus pe segmentul rezidențial middle și upper-middle, va prezenta, în cadrul tIMOn, 3 ansambluri rezidențiale de tip boutique: Ficusului Rezidențial, Central Garden și APX Immo Vitan.

Ficusului Residential este un condominium aflat în zona de nord a Bucureștiului, la 300 de metri de Parcul Herăstrău, oferind locuințe cu 2, 3, 4 și 5 camere.  Imobilul tip vilă cu subsol + parter + 2 etaje + mansarda, cu doar 12 apartamente, a fost finalizat și finisat complet în 2015, fiind deja locuit și pregătit pentru ultimii locatari.

Un apartament cu 2 camere mobilat și utilat cu grădină de 60 mp, loc de parcare și boxă costă 131.000 euro + TVA, în timp ce un apartament cu 3 camere, cu loc de parcare și boxă, pornește de la un preț de 133.000 euro+TVA.

Central Garden este situat în zona centrală - Eminescu și are doar 16 apartamente, într-un imobil cu subsol, parter și 4 etaje. Imobilul a fost finalizat complet în 2015, fiind deja locuit. Ca element de noutate, ansamblul are în lobby stucco venețian și oglinzi. Ultimele apartamente cu 3 camere au suprafețe între 70 mp utili și 83 mp utili. Prețurile pornesc de la 117.000 euro + TVA.

Și firma Vission House vine la tIMOn cu un proiect boutique, Busolei Residence, cu 6 locuințe, ale căror prețuri sunt, pentru 2 camere, de 91.200 euro, pentru 3 camere de 120.000 euro, iar pentru penthouse de 207.000 euro + TVA (între 5 și 20%).

Un alt proiect prezentat la tIMOn este Decebal Tower, situat în partea centrală a Bucureștiului, pe stradă Turturelelor nr.62, în imediată apropiere a Bd-ului Unirii. Imobilul cuprinde 20 de apartamente de lux cu 2, 3, 4 camere (etajele 3-9) și un penthouse situat la etajul 10, împărțite.  Prețurile pornesc de la 121.000 euro/mpu + TVA 20% pentru 2 camere, de la 217.000 euro/mpu + TVA 20% pentru 3 camere, de la 247.000 euro/mpu + TVA 20% pentru 4 camere. Un loc de parcare subteran costă 12.500 euro + TVA 20%.

Apartamentele se vând  finisate de lux, cu bucătăria și băile mobilate Italia/BERLONI, cu aparatură electrocasnica inclusă (Combină frigorifică, plită, cuptor, hotă, mașină de spălat vase.

Cu un portofoliu de peste 150 de apartamente noi și ansambluri rezidențiale finalizate sau în stadiu de construcție, firma G3 Imobiliare, prezintă la tIMOn, mai multe proiecte de tip boutique, în zonele Ferdinand, Herăstrău sau Unirii. Proiectul Ferdinand – Liceul Iulia Hașdeu este o clădire de 5 niveluri, cu demisol, parter înalt, două etaje și mansardă. Apartamentele sunt în număr de 10, dispuse câte 2 pe fiecare etaj, și au vedere panoramică spre 3 puncte cardinale.

S Immo anunță o nouă dată de începere a construcției proiectului de birouri The Mark din București CITEȘTE ȘI S Immo anunță o nouă dată de începere a construcției proiectului de birouri The Mark din București

Apartamentele achiziționate pot fi personalizate după dorință cumpărătorului, care poate alege culorile de gresie, faianță, uși de interior, parchet.

Un alt proiect din portofoliul G3 Imobiliare este Herăstrău Apartments, situat la 300 de metri de Parcul Herăstrău și Piață Charles de Gaulle. Imobilul are 6 etaje.

Târgul Imobiliar Național tIMON începe joi, 24 aprilie 2016, în Piața Constituției din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte boutique
rezidential
bucuresti