Proteste față de creșterea chiriilor în marile orașe din Germania

Proteste față de creșterea chiriilor în marile orașe din Germania
scris 6 apr 2019

Zeci de mii de persoane sunt așteptate să participe sâmbătă la marșuri de protest față de creșterea agresivă a chiriilor, manifestărice vor fi organizate în mai multe orașe din Germania precum München, Koln, Frankfurt și Berlin. Potrivit datelor Eurostat, jumătate dintre germani sunt chiriași.

Potrivit studiilor recente, prețul mediu al unei chirii în Berlin a trecut de 10 euro pe metru pătrat pe lună, relatează Agerpres.ro.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018

Problema creșterii chiriilor este cea mai acută în capitala Berlin, unde chiriile s-au dublat în ultimul deceniu, în condițiile în care o piața muncii înfloritoare a atras un aflux de muncitori. La Berlin protestele vizează companii ca Deutsche Wohnen și Vonovia, care au cumpărat mii de clădiri.

Din cele aproximativ două milioane de apartamente cu chirie din Berlin, societatea Deutsche Wohnen deține 115.000 de apartamente iar Vonovia deține 44.000 de apartamente. În 2018 Vonovia a majorat prețul mediu al chiriei cu 4,2%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
chirie
pret
crestere
germania
protest
berlin
wohnen
vonovia