Qualis a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv. Instanța a respins însă cererea. Solicitare de insolvență din partea unui creditor

Qualis a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv. Instanța a respins însă cererea. Solicitare de insolvență din partea unui creditor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties, din Brașov, cu obligațiuni la Bursa București, a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv. Instanța a respins însă cererea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe rolul Tribunalului Brașov a fost depusă și o cerere de insolvență din partea unui creditor, cu prim termen în data de 01.02.2024.

Compania arată că decizia de a iniția procedura de concordat preventiv a fost luată cu scopul de a asigura o restructurare financiară adecvată și durabilă, având în vedere provocările cu care se confruntă în prezent.

"Motivația noastră principală este de a menține sustenabilitatea afacerii noastre pe termen lung. Prin procedura de concordat preventiv, ne propunem să ajungem la un acord echitabil cu creditorii noștri, în vederea restructurării datoriilor și asigurării continuității operaționale", arată compania.

FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România

Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare, prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu de insolvență în acest moment, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să își stingă datoriile și continue activitatea. În baza acestui mecanism, negocierile cu creditorii pot fi derulate cu un plan de restructurare adaptat la situația economică excepțională generată de pandemie. Detalii despre concordatul preventiv au fost prezentate de Profit.ro AICI.

Anterior, a lansat Modulis, un parc industrial nou din Brașov, un mix de spații de depozitare și de birouri. 

Qualis spunea că are în plan demararea unui proiect rezidențial premium, într-o zonă centrală din Brașov și extinderea parcului Modulis – două proiecte, pentru care au fost achiziționate deja terenurile.

VEZI AICI ULTIMELE DATE FINANCIARE ALE COMPANIEI

viewscnt
Afla mai multe despre
qualis
modulis