RE/MAX: Prețul mediul pentru un apartament în București este de 1.000 euro pe metru pătrat

RE/MAX: Prețul mediul pentru un apartament în București este de 1.000 euro pe metru pătrat
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 26 iul 2016

Prețul mediu pentru o locuință din București se situează în jurul valorii de 1.000 euro pe metru pătrat. În zonele cele mai scumpe, cum ar fi Aviatorilor, prețul poate ajunge și la 2.500 de euro pe metru pătrat, potrivit rețelei de agenții imobiliare RE/MAX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în zona Aviatorilor, cea mai scumpă din București, prețurile medii pe metru pătrat ajung chiar și la 2.500 euro, aceasta fiind urmată de zona de Nord unde costurile se situează la 2.200 euro pe metru pătrat. În Floreasca însă, în funcție de vechimea imobilului, prețurile pot varia între 900 și 1.700 euro pe metru pătrat, în timp ce pentru o locuință în cartiere precum Titan sau Berceni, se achită între 700 și 850 euro pe metru pătrat.

„Bineînțeles, prețurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcție de facilități precum accesul la mijloacele de transport, apropierea față de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcției imobilului, dar și finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinței”, a afirmat Mădălina Vasile, Broker și proprietar al RE/MAX Properties, una dintre cele trei francize din București ale RE/MAX România.

Cât despre modalitatea de plată, în cazul noilor proiecte, tranzacțiile prin credit bancar reprezintă 90% din total. Luând în considerare și piața centrală, ultracentrală și zona de Nord a Bucureștiului, crește numărul tranzacțiilor în numerar, dar media întregii piețe înclină tot în favoarea creditelor bancare, acestea reprezentând 75% din totalul tranzacțiilor.

Dedeman inaugurează un magazin la Satu Mare, în urma unei investiții de 11 milioane de euro CITEȘTE ȘI Dedeman inaugurează un magazin la Satu Mare, în urma unei investiții de 11 milioane de euro

În ceea ce privește cele mai bine vândute tipuri de apartamente, reprezentanta RE/MAX menționează că locuințele cu două și trei camere se mențin în topul solicitărilor bucureștenilor. Potrivit acesteia, motivul este de ordin financiar, întrucât pe segmentul apartamentelor de două camere, prețurile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru întreținere sunt la fel de ușor de suportat.

„În plus, o astfel de locuință reprezintă un start bun atât pentru o familie aflată la început de drum, cât și pentru un tânăr care își dorește prima sa casă, ori pentru un cuplu la vârsta a treia care se află într-un proces de tranziție și de reducere a spațiului locuibil. Pe de altă parte, la categoria apartamentelor de trei camere se înscriu, de regulă, familile care au deja cel puțin un copil”, a completat Mădălina Vasile.

Pe segmentul rezidențial cu prețuri accesibile, clienții sunt reprezentanți, de cele mai multe ori, de tineri cu media de vârstă între 25 – 30 ani, aflați la prima lor locuință. Din considerente financiare, aceștia optează, de regulă, pentru zonele periferice din București. Pe de altă parte, însă, clienții cu media de vârstă de aproximativ 40 ani se află în căutarea unui „upgrade imobiliar”, sau sunt interesați de investiții pe termen lung.

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
agentii imobiliare
pret mediu
locuinte
bucuresti