Schimbări în acționariatul Aktor Grecia. Compania are contractate lucrări în România de peste 1 miliard de euro UPDATE Precizările Aktor

Schimbări în acționariatul Aktor Grecia. Compania are contractate lucrări în România de peste 1 miliard de euro UPDATE Precizările Aktor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Schimbări în cadrul acționariatului Ellaktor Grecia, companie-mamă a firmei de construcții Aktor. Grecii de la Ellaktor ( Aktor) au un nou acționar, olandez, Reggeborgh, care în cadrul Adunării Generale din 27 ianuarie 2021 a reusit să înlocuiască managementul de la acel moment cu un nou board, al cărui președinte este George Mylonogiannis și CEO Aris Xenofos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Vineri, 12 februarie, ora 07.38 Compania Aktor a transmis un punct de vedere în care precizează că nu există niciun fel de intenție de preluare a portofoliului său din România, direct sau prin intermediul Intrakat Group. Precizarea poate fi văzută integral la finalul materialului.

În mod automat, ulterior a fost schimbat și boardul companiei de construcții Aktor, prezentă în România din anii 2000, companie ce în prezent are contractate lucrări în cadrul CNAIR și CFR de peste 1 miliard de euro, arată PsNews.ro.

EXCLUSIV Mari proprietari de birouri, indicați că țin «captive» în sedii zeci de multinaționale care vor să oprească plăți de milioane de euro. Tensiunea dintre proprietari și chiriași a escaladat. «3 chiriași mari pregătesc rezilierea» CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mari proprietari de birouri, indicați că țin «captive» în sedii zeci de multinaționale care vor să oprească plăți de milioane de euro. Tensiunea dintre proprietari și chiriași a escaladat. «3 chiriași mari pregătesc rezilierea»

Noii executivi ai companiei Aktor Grecia sunt Christos Panagiotopoulos, Președinte, și George Kotoulas,CEO, 

Din informațiile apărute în presa greacă, conform site-ului radar.gr, fostul actionar al Aktor, Dimitris Koutras, a vizitat zilele trecute sediul din Atena, unde și-a salutat vechii angajați și a discutat cu fostul său asociat Leonidas Bobolas, care a votat de partea noului actionar olandez în 27 ianuarie, preluarea companiei Aktor de către el, în mod direct sau prin intermediul Intrakat, anunțând astfel o revenire spectaculoasă în cadrul companiei pe care a pierdut-o în anul 2018, arată sursa citată.

Koutras este acționar al firmei Intrakat, prezentă de asemenea pe piața licitațiilor din infrastructura românească, însă fără niciun contract atribuit încă în România, adaugă aceasta.

„Surprinzător sau nu, firma Intrakat este condusă de fostul director Aktor Romania, Petros Katsias . Cu o veche prezență pe meleagurile românești, experimentat inginer în domeniul infrastructurii, Katsias a dus la bun sfârșit mai multe contracte in Romania, însă a lăsat și o grea mostenire la plecarea sa din Aktor, autostrada Sebeș Turda Lot 2. Urmând exemplul șefului său, Katsias se pare ca a procedat la fel ca Koutras și zilele trecute a vizitat birourile Aktor din Bucuresti, unde și-a salutat vechii angajați și colaboratori, discutând cu reprezentanții greci de la București preluarea companiei Aktor, în mod direct sau prin intermediul firmei Intrakat. Așadar, rămâne de văzut dacă noul acționar olandez Reggeborgh este la curent cu discuțiile dintre Koutras și Bobolas și va da pe mâna trecutului, reprezentat de tandemul Koutras/Katsias, portofoliul de lucrări in derulare din România, de peste 1 miliard de euro„, scrie infrapress.ro.

UPDATE Punctul de vedere al AKTOR

"Ca urmare a articolelor publicate miercuri, 10 februarie 2021,  în media online din România, AKTOR consideră necesar să clarifice faptul că nu există niciun fel de intenție de preluare a portofoliului său din România, direct sau prin intermediul Intrakat Group.

În anii anteriori, AKTOR și-a consolidat rolul în îmbunătățirea infrastructurii din România, cu beneficii semnificative pentru țară, continuând să își sporească prezența locală. Sub acest aspect, obiectivul principal al AKTOR în 2021 este să se asigure că toate proiectele pe care le coordonează în România avansează conform planificării."

viewscnt
Afla mai multe despre
aktor
reggeborgh
cnair; cfr