Sectorul construcțiilor a coborât în septembrie cu 2,1%. În primele nouă luni, scăderea este de 4,1%

Sectorul construcțiilor a coborât în septembrie cu 2,1%. În primele nouă luni, scăderea este de 4,1%
scris 14 nov 2018

Lucrările de construcții au înregistrat în septembrie o scădere de 2,1% pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidențiale, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut cu 4,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În august, față de aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 10,3%. În iulie, acestea au coborât cu 16,4%, scrie News.ro.

În septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 9,7% și la clădirile nerezidențiale cu 4,9%.

Huawei lucrează la o pereche de ochelari de realitate augmentată CITEȘTE ȘI Huawei lucrează la o pereche de ochelari de realitate augmentată

În schimb, creștere s-a înregistrat la construcțiile inginerești cu 3,3%.

Totodată, s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcții noi cu 9,5%.

Creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale cu 23,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,5%.

În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcții noi (-8,2%)

În 2017, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins