Secure Property a modificat acordul încheiat cu Piraeus pentru parcul logistic din București. Ciprioții caută un nou chiriaș-ancoră, după plecarea Nestle

Secure Property a modificat acordul încheiat cu Piraeus pentru parcul logistic din București. Ciprioții caută un nou chiriaș-ancoră, după plecarea Nestle
scris 28 feb 2017

Fondul de investiții cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) a anunțat, marți, modificarea termenilor acordului de vânzare și preluare prin leasing încheiat cu Piraeus Bank pentru parcul logistic Innovations Logistics Park din Clinceni, de lângă București, după ce principalul chiriaș al parcului, Nestle, a renunțat înainte de termen la depozitele închiriate de la ciprioți.

“După discuții îndelungate, SPDI a ajuns la un acord în privința contractului modificat de vânzare și preluare prin leasing (sale and leaseback agreement) cu Piraeus Bank“, potrivit unui comunicat al fondului de investiții.

Acordul a fost încheiat pe 9 ani, timp în care SPDI “este liber să închirieze spațiile Innovations Park după cum consideră de cuviință”.

Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI CITEȘTE ȘI Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI

Innovations Logistics Park a fost finalizat în decembrie 2008 și cuprinde aproximativ 8.471 metri pătrați de spații multifuncționale de depozitare, 6.394 metri pătrați de spații frigorifice de depozitare și 1.705 metri părați de spații de birouri. Parcul logistic este structurat în patru depozite, dintre care două frigorifice.

În vara anului trecut, Nestle România, care închiriase aproximativ 60% din depozitele Innovations Logistics Park până în 2018, a decis să rezilieze acordul cu SPDI, în cadrul unui program demarat de grupul elvețian Nestle pentru restructurarea operațiunilor pe segmentul de înghețată.

Nestle a plătit fondului cipriot 1,39 milioane de euro pentru rezilierea acordului înainte de termen, din care o sumă de aproximativ 250.000 euro a fost direcționată către Piraeus Bank în baza acordului original de vânzare și preluare prin leasing.

“Acum că am rezolvat problema acordului de vânzare și leaseback, suntem încrezători că vom găsi rapid un înlocuitor pentru Nestle România. Între timp, vom continua să aducem valoare adăugată acționarilor prin intermediul tuturor proprietăților pe care le deținem, după cum s-a observat și recent, în urma vânzării profitabile a depozitului Terminal Brovary din Kiev. Tranzacția ne permite să ne concentrăm pe extinderea portofoliului de active pe piața înfloritoare din România”, spune Lambros G. Anagnostopoulos, directorul general al SPDI.

Pe lângă Innovations Logistics Park, SPDI mai deține în România active în valoare de circa 50 milioane euro, printre care mai multe apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake, toate în București, EOS Business Park - sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM, și un teren de 4 hectare lângă Lacul Pantelimon.

Fondul are cea mai mare expunere în România (40% din portofoliu) și mai este prezent în Ucraina, Grecia și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
secure property development & investment
spdi
innovations logistics park
piraeus bank
acord vanzare leaseback