Spania și Marea Britanie, singurele țări din Uniunea Europeană cu scăderi ale lucrărilor de construcții

Spania și Marea Britanie, singurele țări din Uniunea Europeană cu scăderi ale lucrărilor de construcții
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2018

Singurele state din Uniunea Europeană care au raportat în ianuarie scăderi anuale ale lucrărilor de construcții au fost Spania și Marea Britanie, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 3,7% în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2017, în timp ce la nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat un avans de 2,5%, scrie Agerpres.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții în ianuarie s-au înregistrat în Slovenia (76%), Ungaria (43,1%), Cehia (33,6%) și Polonia (31,8%), singurele scăderi fiind în Spania (minus 3,6%) și Marea Britanie (minus 3,2%).

Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul Tel Drum CITEȘTE ȘI Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul Tel Drum

Eurostat anunță că nu sunt disponibile datele din ianuarie privind evoluția anuală și trimestrială a lucrărilor de construcții în mai multe țări, printre care și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
eurostat
spania