STUDIU Chiriile ȋn centrele universitare cresc cu 25%

STUDIU Chiriile ȋn centrele universitare cresc cu 25%
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2017

Prețurile chiriilor ȋn centrele universitare cresc ȋn fiecare an, ȋncepȃnd cu luna septembrie, în medie cu 25%, comparativ cu lunile de vară, odată cu începerea anului universitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Chiriile din orașe precum București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu, Brașov au înregistrat în această toamnă o creștere de 20-25% față de lunile de vară, capitala având cele mai mari creșteri, arată datele platformei imobiliare Wizmo.ro

“Cei care aleg să studieze ȋn București, caută proprietățile situate cȃt mai central (Universitate, Romană), unde chiriile sunt ȋntre 400 și 550 de euro la apartamentele de 2 camere. Pe locul doi se află locuințele situate ȋn apropierea stațiilor de metrou, ȋn special cele de pe magistrala Pipera-Berceni, unde chiria este aproximativ 500 de euro pentru 3 sau chiar 4 camere”, a declarat Monica Răschitor, Director General Silver House Invest.

STUDIU Peste jumătate din populația adultă a României are probleme de greutate. Greșeli care favorizează instalarea obezități CITEȘTE ȘI STUDIU Peste jumătate din populația adultă a României are probleme de greutate. Greșeli care favorizează instalarea obezități

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Proximitatea față de metrou, mijloace de transport în comun sau centrele universitare cântărește cel mai mult în decizia de alegere a chiriei. De exemplu, potrivit Silver House Invest, în București, cartierele Militari și Crângași sunt variante populare printre studenții la Politehnică, care reduc, astfel, atȃt cheltuielile cu transportul cȃt și pe cele aferente locuințelor din centrul orașului.

Conform CAI, agenție imobiliară, perioada de vârf în evoluția prețului chiriilor este octombrie-noiembrie, interval în care chiriile pot crește chiar și cu 35%, în funcție de locația imobilului și dotările acestuia.

La nivel național, bugetele alocate chiriilor de către studenți variază de la oraș la oraș. De asemenea, cei mai mulți dintre studenți aleg să împartă chiria cu alți colegi, având în vedere costurile de pe piață.

"Bugetul lunar alocat chiriei de către un student, este, ȋn medie, de aproximativ 90 de euro ȋn Brașov, 100-110 euro ȋn Constanța, 180 euro ȋn Cluj și 150 euro ȋn București, în situația clasică în care apartamentul este împărțit de mai multe persoane. Aproximativ 80% dintre studenți aleg să locuiască ămpreună cu cel puțin ȋncă un coleg, iar proprietățile preferate sunt apartamentele de 2 sau 3 camere”, a spus Ștefan Pop, Director General CAI Imobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
centre universitare