Terenuri ale Ministerului Economiei evaluate la 1 leu sau 0 lei. O clădire cu etaj - valorizată la 34 lei

Terenuri ale Ministerului Economiei evaluate la 1 leu sau 0 lei. O clădire cu etaj - valorizată la 34 lei

Sediul Ministerului Economiei

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 mai 2017

Ministerul Economiei și unele instituții din subordinea sa și-au reevaluat un număr de 170 de bunuri din domeniul public al statului avute în administrare, în special clădiri și terenuri, în conformitate cu legislația privind amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituțiilor publice, iar în urma reevaluării, valoarea totală de inventar a acestora a fost triplată, de la 35,8 la 111,2 milioane lei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, conform unei liste analizate de Profit.ro, sediul ministerului din Calea Victoriei nr. 152 a fost reevaluat în creștere de aproape 3,5 ori, de la 13,94 la 47,94 milioane lei.

FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret CITEȘTE ȘI FOTO Cei care au zburat cu KLM pe rutele europene în ultimii 20 de ani este posibil să-l fi avut copilot pe regele Olandei. Willem-Alexander dezvăluie că pilotează în secret

De asemenea, valoarea de inventar a sediului din Bușteni al Centrului de Pregătire a Personalului din Industrie a fost majorată de peste 4 ori, de la 816.497 lei la peste 3,27 milioane lei.

Terenuri ale Ministerului Economiei evaluate la 1 leu sau 0 lei. O clădire cu etaj - valorizată la 34 lei

Sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din strada General Berthelot nr. 24 a fost reevaluat în creștere de 3,8 ori, de la 237.276 la 896.268 lei. De remarcat că terenul aceste clădiri, de 657 metri pătrați, era trecut în inventarul Ministerului Economiei la valoarea de 1 leu. După reevaluare, aceasta a fost actualizată la 109.930 lei.

Terenuri ale Ministerului Economiei evaluate la 1 leu sau 0 lei. O clădire cu etaj - valorizată la 34 lei

Tot la 1 leu fusese evaluat și un teren de 2.500 metri pătrați din București al Centrului Național pentru Expertizarea și Încercarea Produselor LAREX din cadrul ANPC. După reevaluare, valoarea acestuia a fost majorată în inventar la 336.448 lei.

BNR semnalează, în premieră, riscul creșterii accelerate a prețurilor imobiliare CITEȘTE ȘI BNR semnalează, în premieră, riscul creșterii accelerate a prețurilor imobiliare

În inventarul ministerului exista și un teren de 1.600 metri pătrați trecut la valoarea de 0 lei, cel al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Sibiu, reevaluat acum la 216.697 lei. Clădirea cu un etaj a Comisariatului similar din Constanța fusese trecută în acte la valoarea de 34 lei, actualizată acum la 193.900 lei.

O reevaluare spectaculoasă a survenit și în cazul unui imobil cu 3 nivele și garaj din Sibiu aparținând Biroului Român de Metrologie Legală, valoarea acestuia crescând de 7 ori, de la circa 150.000 lei la peste 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
anpc
biroul de metrologie legala
reevaluare bunuri
reevalure cladiri
reevaluare terenuri
pret terenuri
pret imobiliare
bunuri domeniul public al statului
inventarul bunurilor statului