Tranzacție: Elis Pavaje, afacere a familiei Goța din Alba, cumpără fabrica din Vințu de Jos a companiei austriece Frühwald

Tranzacție: Elis Pavaje, afacere a familiei Goța din Alba, cumpără fabrica din Vințu de Jos a companiei austriece Frühwald

Emil Goța, directorul general și acționar al companiei Elis Pavaje

scris 18 sep 2018

Producătorul român de pavele și borduri Elis Pavaje, parte a grupului de firme Elis controlat de familia Goța din județul Alba, a preluat fabrica de prefabricate din beton vibropresat Frühwald, din localitatea Vințu de Jos, de la compania austraică Frühwald, într-o tranzacție de circa 1 milion de euro.

Unitatea de producție a fost preluată inclusiv cu angajați.

Fabrica a fost construită în 2006, când compania austriacă Frühwald a intrat în România.

„Decizia noastră de achiziție a venit pe fondul creșterii cererii de produse prefabricate din beton din ultimii ani. Capacitățile noastre de producție de la fabrica din Alba nu făceau față numărului mare de solicitări din zonă și aveam oricum în vedere o extindere. Am profitat de oportunitatea punerii în vânzare a activelor companiei Frühwald beneficiind în acest fel de o linie de producție gata funcțională, pentru a fructifica în termen cât mai scurt investiția realizată”, spune Emil Goța, director general al companiei.

CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară

În prezent, fabrica de la Vințu de Jos are 18 angajați, iar până la finele anului viitor se intenționează suplimentarea schemei de personal la 30 de persoane.

Tranzacție: Elis Pavaje, afacere a familiei Goța din Alba, cumpără fabrica din Vințu de Jos a companiei austriece Frühwald

Fabrica produce pavele si borduri destinate lucrărilor industriale cu o capacitate nominală de 1.000 mp/zi și boltari (capacitate nominală de 75 mc/zi), ținta fiind să se ajungă la o capacitate de 3.000 metri pătrați într-un termen de maximum 1 an cu extinderea gamei produselor fabricate, pentru a acoperi solicitări pe mai multe categorii.

În urmă cu un an, Elis Pavaje a început producția în cea de-a treia fabrică, deschisă în Secuienii Noi, județul Neamț, în urma unei investiții de 10 milioane euro. Noua fabrică asigură prioritar livrările către clienții din Moldova.

Elis Pavaje a fost înființată în 1991 în Alba și furnizează produse și servicii acoperind toate etapele procesului de amenajare – de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj, întreținere și curățare pavaj.

Surpriză: SIF Moldova intră într-un nou proiect imobiliar, de peste 100 milioane euro. Înțelegere semnată cu unul dintre pionierii afacerilor IT și fondator al unei academii de business pentru copii CITEȘTE ȘI Surpriză: SIF Moldova intră într-un nou proiect imobiliar, de peste 100 milioane euro. Înțelegere semnată cu unul dintre pionierii afacerilor IT și fondator al unei academii de business pentru copii

Pe lângă fabricile de pavele și produse prefabricate din beton, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup face parte și  Elis Agregate, companie înființată în 2003, care furnizează din balastiera și cariera proprii materii prime pentru producția Elis Pavaje, cât și pentru vânzare.

Elis Pavaje detine patru unități de producție, în Petrești și Vințu de Jos (Alba), Stoenești (Prahova), Secuienii Noi (Neamț) si Vintu de Jos, ce asigură capacități pentru volum total de cca 16.000mp/zi. 

Anul trecut, cu 375 de angajați, compania a avut afaceri de 161,1 milioane lei și un profit net de 9,1 milioane lei.

EXCLUSIV Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea parcului Terra Park și așteaptă o companie americană. Primarul Robert Negoiță - ofertant surpriză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea parcului Terra Park și așteaptă o companie americană. Primarul Robert Negoiță - ofertant surpriză

Compania austriacă Frühwald, intrată pe piața locală în 2006, furnizează sisteme complete în domeniul tehnologiei de tratare a apei și de mediu, coșurilor de fum, pavajelor și produselor pentru amenajarea suprafețelor, industriei de construcții.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 4,6 milioane lei și o pierdere de peste 1 milion de lei, de la un minus de 310.345 lei în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
elis pavaje
pavele
boltari
rigole