Un apartament din centrul orașului New York, vândut cu aproape 190 de milioane de dolari

Un apartament din centrul orașului New York, vândut cu aproape 190 de milioane de dolari
scris 14 ian 2022

Un apartament tip "penthouse" situat într-un imobil de lux cu vedere spre Central Park s-a apropiat de recordurile stabilite pe piața imobiliară din New York după ce a fost vândut cu aproape 190 de milioane de dolari, în urma unei tranzacții dezvăluite joi de cotidianul financiar Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Apartamentul, cu o suprafață de 900 de metri pătrați și amenajat la ultimul etaj al unei clădiri, este înzestrat cu o terasă, are patru camere și se află la adresa 220 Central Park South, în centrul cartierului newyorkez Manhattan, scrie Agerpres.

FOTO Cel mai înalt turn de locuințe din România, lansat CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai înalt turn de locuințe din România, lansat

Potrivit WSJ, miliardarul american Daniel Och l-a vândut cu aproape 190 de milioane de dolari după ce l-a cumpărat în 2019 cu jumătate din acest preț: 93 de milioane de dolari în epocă și alte 2 milioane de dolari pentru o cameră suplimentară situată la alt etaj al imobilului.

Jurnaliștii newyorkezi estimează că această tranzacție realizată de un cumpărător anonim reprezintă "una dintre cele mai scumpe care au fost încheiate vreodată la New York".

Pentru un apartament din același zgârie-nori de la adresa 220 Central Park South, reamintește cotidianul WSJ, administratorul american al unui fond de investiții Ken Griffin a plătit în 2019 suma de 238 de milioane de dolari - un record absolut pentru vânzarea unei locuințe din Statele Unite.

Daniel Och, în vârstă de 61 de ani, deține o avere estimată în prezent de revista Forbes la 4,1 miliarde de dolari și este fondatorul și fostul CEO al fondului de investiții Och-Ziff Capital Management, redenumit Sculptor.

În septembrie 2016, acel fond, care deținea pe atunci active de 40 de miliarde de dolari, a fost condamnat de autoritățile americane la plata unei amenzi de 413 milioane de dolari pentru implementarea unei vaste rețele de corupție în țări din Africa, precum Libia, Ciad și Republica Democrată Congo.

Atunci când a cumpărat acest "penthouse" în 2019, Daniel Och se mutase în Florida din motive fiscale și se gândea să transforme apartamentul în sediul său general din New York.

WSJ reamintește că miliardarul american deține un alt "penthouse", estimat la 57,5 milioane de dolari, la adresa 15 Central Park West, unul dintre cele patru bulevarde newyorkeze care încadrează celebrul Central Park, considerat "plămânul verde" al Manhattan-ului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
sua