Un nou pol imobiliar al Capitalei: oferta de garsoniere și apartamente noi din zona Grozăvești - Politehnica este în creștere

Un nou pol imobiliar al Capitalei: oferta de garsoniere și apartamente noi din zona Grozăvești - Politehnica este în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Oferta de garsoniere și apartamente noi din zona bucureșteană Grozăvești - Politehnica este cu 23% mai mare față de cea din Floreasca - Aviației, datele centralizate indicând astfel un nou pol imobiliar al Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În zona de birouri Floreasca - Aviației, construită din 2008 până în prezent, există un număr de 1.546 de garsoniere și apartamente noi în 16 proiecte rezidențiale distincte, în timp ce, în aceeași perioadă, în Grozăvești - Politehnica au fost construite nouă ansambluri rezidențiale, în care sunt dispuse în prezent 1.898 de unități locative.

“În ambele zone, dezvoltările rezidențiale au luat avânt în perioada 2014 - prezent, însă se poate remarca un interes mai crescut în această perioadă pentru zona Grozăvești – Politehnica: 78% din totalul de proiecte din zonă au fost demarate in 2014 – prezent, în vreme ce în Floreasca – Aviației, procentul este de 62,5%”, se arată în studiul redactat de portalul imobiliar directimo.

FOTO Coresi Business Park Brașov a finalizat prima clădire de birouri din faza a doua a proiectului CITEȘTE ȘI FOTO Coresi Business Park Brașov a finalizat prima clădire de birouri din faza a doua a proiectului

La nivelul prețurilor solicitate, diferențele dintre cele două zone sunt considerabile. Astfel, apartamentele din zona Floreasca - Aviației sunt cu aproximativ 28% mai scumpe decât cele din Grozăvești - Politehnica.

Prețul mediu pentru un apartament din zona Grozăvești - Politehnica se situează în jurul valorii de 1.464 de euro pe metru pătrat util. În Floreasca – Aviației, prețul mediu crește până la 1.875 euro/mp util.

Proiectele rezidențiale din Grozăvești - Politehnica reunesc apartamente mai mici și mai accesibile, în vreme ce apartamentele din Floreasca – Aviației sunt mai spațioase și mai scumpe, lucru care se reflectă în special în cazul apartamentelor de trei și patru camere.

Dacă în Grozăvești - Politehnica, un apartament de patru camere are o suprafață utilă cuprinsă între 97 și 170 de metri pătrați, în Floreasca – Aviației, acest tip de locuință are o suprafață cuprinsă între 106 și 262 de metri pătrați utili.

Studiu: Firmele medii au închiriat cu 14% mai multe spații de birouri față de semestrul I 2015. Care au fost cele mai cerute zone CITEȘTE ȘI Studiu: Firmele medii au închiriat cu 14% mai multe spații de birouri față de semestrul I 2015. Care au fost cele mai cerute zone

Apartamentele de trei camere din Grozăvești - Politehnica pornesc de la o suprafață de 64 de metri pătrați utili și ajung la 158 de metri pătrați utili. Locuințele cu trei camere din Floreasca – Aviației au o suprafață utilă de 61 – 171 de metri pătrați.

Potrivit studiului, cele mai mici diferențe de suprafețe se remarcă la nivelul locuințelor cu două camere. Un astfel de apartament din Grozăvești - Politehnica are o suprafață utilă cuprinsă între 35 și 89 de metri pătrați.

În Floreasca – Aviației, același tip de unitate pornește de la o suprafață utilă de 41 de metri pătrați și ajunge la 82 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobile
locuinte
case
imobiliar