Veranda Mall, dezvoltat de familia Pogonaru lângă Obor, finanțat de Raiffeisen Bank

Veranda Mall, dezvoltat de familia Pogonaru lângă Obor, finanțat de Raiffeisen Bank
scris 18 dec 2015

Familia omului de afaceri Florin Pogonaru împrumută de la bănci, printre care Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank România, până la 25,5 milioane de euro pentru finanțarea construcției centrului comercial Veranda, din zona Obor, iar suma contractată poate crește până la 28,5 milioane de euro.

"Veranda Obor, în calitate de împrumutat, intenționează să încheie un contract de credit la termen, printre alții, cu Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank - S.A., în calitate de aranjori și împrumutători, prin care părțile finanțatoare au convenit să pună la dispoziția împrumutatului o facilitate de credit în sumă totală care să nu depășească 25,5 milioane de euro, cu posibilitatea de a fi majorată până la suma de 28,5 milioane de euro sub rezerva îndeplinirii anumitor termeni și condiții, cu scopul finanțării/refinanțării parțiale a costurilor totale pentru dezvoltarea unui centru comercial pe amplasamentul situat în str. Ziduri Moși nr. 23, sectorul 2, București, România, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 26.200 mp și posibilei refinanțări parțiale a contribuției împrumutatului în legătură cu proiectul, precum și refinanțării parțiale a contribuției împrumutatului, sub rezerva îndeplinirii anumitor termeni și condiții prevăzute în contractul de credit”, se menționează într-un anunț al Prodplast Imobiliare, compania de dezvoltare a mall-ului Veranda.

Împrumutul va fi garantat cu un teren în suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați deținut de dezvoltatori în zona Tunari din București.

Investiția totală în Veranda se ridică la peste 60 milioane de euro, iar mall-ul este dezvoltat prin firma Prodplast Imobiliare, care are ca acționari fondul de investiții Romanian Equity Partners (controlat de Florin Pogonaru în parteneriat cu grupul austriac Erste, 20%), un fond al SIF Muntenia (31,4%), compania Nord (deținută tot de Florin Pogonaru, cu 30%) și Prodplast București, producător de mase plastice, pe al cărui teren este dezvoltat mall-ul (10,46%). Prod­plast și-a mutat fabrica de lângă Obor pe platforma Faur de la marginea ora­șului.

Andrei Pogonaru, fiul lui Florin Pogonaru și responsabil de dezvoltarea proiectului, a declarat recent pentru Profit.ro că proiectul a fost extins cu aproape o treime (4.000 metri pătrați). Inițial, mall-ul avea 24.500 de metri pătrați, dar datorită cererilor numeroase din partea retailerilor, dezvoltatorii au extins proiectul la 28.500 de metri pătrați, inclusiv un pavilion expozițional de 1.500 de metri pătrați.

Mall-ul este închiriat în proporție de 70%, iar în afară de Carrefour, anunțat la lansarea proiectului, printre retailerii care au închiriat spații se numără H&M, CCC și Deichman.

viewscnt
Afla mai multe despre
veranda
finantare
raiffeisen