Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Maria Andrei, SVN Romania: Preconizăm creșteri medii de preț la apartamente de până la 8-10% în 2021 și o continuare a ritmului de livrări și vânzări

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Maria Andrei, SVN Romania: Preconizăm creșteri medii de preț la apartamente de până la 8-10% în 2021 și o continuare a ritmului de livrări și vânzări
scris 3 iun 2021

Prețul apartamentelor va înregistra creșteri medii de până la 8-10% în 2021, deja fiind consemnat un plus de 3% față de anul anterior, iar ritmul de livrări și vânzări, ajuns la un record istoric, va continua în 2021 și 2022, sunt previziunile Mariei Andrei, vicepreședinte al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

„Chiar dacă și anul trecut am văzut o creștere de 5% a prețurilor, față de 2019, și în 2021 previzionăm creșteri medii de până la 8-10%. În momentul de față, suntem deja la un plus de 3%. Gradul de accesibilitate nu s-a înrăutățit deloc în ultimele luni de pandemie, ci, dimpotrivă, este cel mai facil să îți cumperi astăzi un apartamente, comparative cu orice perioadă din ultimii 13-15 ani. Evoluția ascendentă a prețurilor este susținută de creșterile înregistrate în cazul apartamentelor noi, cele vechi rămânând în urmă“, a arătat Maria Andrei în cadrul Videoconferinței Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza Covid-19.

Videoconferința a fost organizată cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development, SVN Romania, Iulius și Novatik, fiind transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV.

Rezultatele pozitive din piață se reflectă și în afacerile SVN Romania, care au consemnat o creștere de până la aproape 6 milioane de euro, potrivit acesteia. Momentul bun de achiziție a unei locuințe noi se vedere și din apariția fondurilor de investiții create special pentru plasamente pentru sectorul rezidențial. SVN este consultantul celui mai nou fond de tip REIT apărut pe piață, Meta Estate, care a strâns deja circa 20 de milioane de lei din plasamentele a câteva zeci de investitori din diferite domenii economice și care se pregătește pentru noi runde de atragere a capitalului.

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Ștefan Tudos, Genesis Property: Biroul face parte din viața noastră. Memoria colectivă este de scurtă durată, peste 1, 2 sau 3 ani lucrurile vor reveni la o realitate aproape prepandemică CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Ștefan Tudos, Genesis Property: Biroul face parte din viața noastră. Memoria colectivă este de scurtă durată, peste 1, 2 sau 3 ani lucrurile vor reveni la o realitate aproape prepandemică

„Preconizăm o continuare a ritmului de livrări și vânzări în 2021 și 2022, în ciuda suspendării Planurilor Urbanistice Zonale și a amânării creșterii limitei de aplicare a TVA de 5% până la suma de 140.000 de euro“, a mai spus Maria Andrei.

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Maria Andrei, SVN Romania: Preconizăm creșteri medii de preț la apartamente de până la 8-10% în 2021 și o continuare a ritmului de livrări și vânzări

Ea constată că raportul dintre plățile prin credite ipotecare și plăți din surse proprii a rămas neschimbat, însă observă faptul că aportul propriu adus în achiziție este mai crescut.

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Grupul Iulius are în derulare un concept nou de spații de retail și construiește la Iași cea mai mare clădire de birouri din România CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Grupul Iulius are în derulare un concept nou de spații de retail și construiește la Iași cea mai mare clădire de birouri din România

„Dacă, în trecut, vorbeam despre un avans minim, impus de finanțatori, de 15%, acum sunt mai mulți cumpărători care vin cu un avans de 25% până la 50% din prețul locuinței. De asemenea, a crescut ponderea creditelor ipotecare în detrimentul împrumuturilor prin programul Noua Casă“, a specificat vicepreședintele SVN.

SVN Romania este unul dintre cei mai mari jucători activi pe piața de consultanță imobiliară din România și liderul detașat al segmentului rezidențial. Compania are și două birouri regionale, în Brașov și Cluj – Napoca, și este consultantul imobiliar și agentul a peste 15 proiecte rezidențiale amplasate în București, Brașov, Cluj – Napoca, Constanța, Sibiu și Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
pret apartamente
vanzari locuinte
svn