Volumul lucrărilor de construcții a crecut cu 5%, în primele cinci luni

Volumul lucrărilor de construcții a crecut cu 5%, în primele cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 5% pe seria brută, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, ca serie brută, cu 5,0%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de construcții noi cu 14,5%, respectiv cu 3,7%. Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 4,8%.

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești și la clădirile rezidențiale cu 8,8%, respectiv cu 3,2%. Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 4,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de construcții noi cu 16,7%, respectiv cu 1,8%. La lucrările de reparații capitale s-a înregistrat o scădere cu 3,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești și la clădirile rezidențiale cu 12,4%, respectiv cu 3,4%. Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 0,2%, spune INS.

În luna mai, comparativ cu aprilie, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 6,2%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale, cu 34,0%, și la lucrările de construcții noi, cu 3,7%. Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 0,3%.

Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea CITEȘTE ȘI Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale, cu 20,3%, clădirile rezidențiale, cu 3,6%, și la construcțiile inginerești, cu 0,5%.

În ceea ce privește comparația cu aceeași lună din 2015, volumul a crescut, ca serie brută, cu 8,9%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel: lucrările de reparații capitale cu 16,6%, lucrările de construcții noi cu 8,4% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 5,9%.

Pe obiecte de construcții, clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au crescut cu 15,1%, respectiv cu 9,4%. Clădirile rezidențiale au scăzut cu 3,7%. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii