Omul de afaceri Samir al Bahra a fost reținut în dosarul de evaziune fiscală în care s-au făcut luni percheziții

Omul de afaceri Samir al Bahra a fost reținut în dosarul de evaziune fiscală în care s-au făcut luni percheziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

Procurorii l-au reținut pe omul de afaceri Samir al Bahra, patronul firmei de construcții Al Bahra Impex, suspectat că a făcut parte dintr-un circuit de evaziune fiscală și spălarea banilor care a adus prejudicii de 3,8 și respectiv 8,8 milioane de lei, în dosar fiind audiat ca martor și Mohammad Murad, patronul hotelurilor Phoenicia, au declarat, marți, surse apropiate anchetei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Samir al Bahra este patronul firmei de construcții Al Bahra Impex SRL, considerată de către anchetatori elementul central al circuitului evazionist. El a fost reținut pentru 24 de ore la finalul audierilor începute luni, iar în cursul zilei de marți urmează să ajungă în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, care va decide dacă emite un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, arată surse din Poliția Capitalei citate de News.ro.

“Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2012 – 2013, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București, au creat și implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanțurile de tranzacționare a mărfii (materiale de construcții) a mai multor societăți comerciale cu comportament de tip «fantomă», s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscal”, potrivit Poliției Capitalei.

Perchezițiile au fost făcute sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, acțiunea fiind sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale, Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București și Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

RCS&RDS va fi, timp de un an, furnizorul de energie electrică al TVR CITEȘTE ȘI RCS&RDS va fi, timp de un an, furnizorul de energie electrică al TVR

În dosar a fost citat și Mohammad Murad, patronul hotelurilor Phoenicia. Murad a fost adus la Poliția Capitalei în noaptea de luni spre marți, având calitatea de martor, arată sursele citate.

Anchetatorii fac cercetări în acest dosar pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 3,8 milioane de lei, și spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la 8,8 milioane de lei.

Mohammad Murad este un om de afaceri de origine libaneză care controlează în România grupul de hoteluri Phoenicia, din București și Mamaia, hotelurile Majestic din Mamaia, Jupiter și Olimp, Perla din Mamaia și Forum din Costinești. Împreună cu frații, Hassan și Ahmed, Mohammad Murad mai controlează în România, printre altele, societatea Glina Conserv Expres, care produce conserve și Sima Prod, care se ocupă de distribuirea condimentelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samir al bahra
evaziune fiscala