Ungaria, Austria și România, lideri în UE la creșterea prețurilor la locuințe, în primul trimestru din 2016

Ungaria, Austria și România, lideri în UE la creșterea prețurilor la locuințe, în primul trimestru din 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

Prețurile locuințelor din România au urcat cu 3,3% în primul trimestru din 2016, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta fiind a treia mare creștere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate, marți, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ, în Uniunea Europeană, prețurile locuințelor au consemnat o creștere trimestrială de 0,7%, iar în zona euro s-au majorat cu 0,4%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor au fost înregistrate în Ungaria (5,2%), Austria (4,2%) și România (3,3%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Cipru (minus 3,4%) și Malta (minus 2,8%).

În ritm anual, prețurile locuințelor din România au crescut cu 2,6% în primele trei luni din acest an, în timp ce în Uniunea Europeană avansul a fost de 4% și în zona euro de 3%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri în ritm anual ale prețurilor la locuințe au fost înregistrate în Ungaria (15,2%), Austria (13,4%) și Suedia (12,5%), singurele scăderi fiind în Italia și Cipru (ambele cu minus 1,2%).

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
preturi locuinte