Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, față de perioada 1 ianuarie -28 februarie 2023, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate declinul consemnat a fost de 11,8%, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe elemente de structură, INS menționează că au avut loc scăderi la lucrările de construcții noi (-15,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-3,2%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 5,2%. Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidențiale (-41,2%) și la construcțiile inginerești (-1%). Creștere a avut loc la clădirile nerezidențiale (+6%), scrie Agerpres.

FOTO Huf Group a deschis în România cel mai mare centru de testare al companiei la nivel mondial CITEȘTE ȘI FOTO Huf Group a deschis în România cel mai mare centru de testare al companiei la nivel mondial

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 11,8%, lucrările de construcții noi înregistrând un declin de 17,6%. Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 7%, respectiv cu 4,3%. Pe obiecte de construcții, scădere a avut loc la clădirile rezidențiale (-36,9%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au crescut cu 6,7%, respectiv cu 3,1%.

Potrivit INS, în luna februarie din acest an, comparativ cu ianuarie 2024, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 53,7%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+58,6%), lucrările de întreținere și reparații curente (49,8%) și la lucrările de reparații capitale (+34,2%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile rezidențiale (+87,7%), lucrările de construcții inginerești (+47,6%) și la clădirile nerezidențiale (+45,6%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 17,5%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+21,1%), lucrările de întreținere și reparații curente (+18%) și la lucrările de reparații capitale (+13,6%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale (+71,6%), clădirile nerezidențiale (+12,9%) și la construcțiile inginerești (+10,3%).

De asemenea, în februarie 2024, comparativ cu februarie 2023, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a scăzut pe total cu 5,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcții noi (-7,8%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-4,5%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 9,6%. Pe obiecte de construcții, scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale (-30,6%).

Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au crescut cu 7,7%, respectiv cu 2,2%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe total, cu 5,9%. Pe elemente de structură, lucrările de construcții noi au scăzut cu 10,9%. Creșteri s-au evidențiat la lucrările de reparații capitale (+13,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+5,5%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 19,2%. Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au crescut cu 8,3%, respectiv cu 3,7%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii