AB InBev a obținut susținerea Board-ului SABMiller pentru oferta majorată de preluare

AB InBev a obținut susținerea Board-ului SABMiller pentru oferta majorată de preluare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iul 2016

Consiliul de Administrație al SABMiller va recomanda acționarilor să accepte oferta îmbunătățită înaintată de Anheuser-Busch InBev (AB InBev) pentru preluarea companiei, se arată într-un comunicat al SABMiller.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Decizia Consiliului a fost dificilă, având în vedere că circumstanțele s-au schimbat de când Consiliul a recomandat oferta în numerar, de 44 lire sterline/acțiune, prezentată în noiembrie anul trecut. Între timp, valoarea ofertei a fost afectată de mai mulți factori, în special de impactul votului pro-Brexit asupra lirei sterline și de reclasificarea unor companii aflate în poziții similare“, potrivit comunicatului emis vineri seara.

Conducerea SABMiller apreciază că noua ofertă prezentată de AB InBev, de 45 lire/acțiune, care evaluează compania la aproximativ 79 miliarde de lire (peste 103 miliarde dolari), se situează la limita de jos a intervalului analizat pentru a fi recomandat acționarilor.

Șeful AB InBev îndeamnă acționarii SABMiller să accepte noua ofertă de preluare CITEȘTE ȘI Șeful AB InBev îndeamnă acționarii SABMiller să accepte noua ofertă de preluare

Anunțul SABMiller a fost făcut în aceeași zi în care autoritățile de reglementare din China au aprobat preluarea companiei de către AB InBev, acceptul fiind condiționat de finalizarea vânzării participației de 49% pe care SABMiller o deține la compania mixtă China Resources Snow Breweries, creată în parteneriat cu China Resources Enterprise.  

Tranzacția urmează să fie votată de acționarii celor două companii și va fi finalizată până la finele anului.

AB InBev, numărul unu mondial pe piața berii, a majorat marți oferta pentru preluarea rivalului SABMiller, în condițiile în care deprecierea lirei sterline, în urma votului pro-Brexit de la referendumul din iunie, a scăzut atractivitatea tranzacției pentru unii dintre acționarii SABMiller.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
sabmiller
oferta preluare
board
actionari