Achiziție profitabilă: Restaurantele McDonald's din România au generat peste 55% din veniturile Premier Capital în primul semestru și profit

Achiziție profitabilă: Restaurantele McDonald's din România au generat peste 55% din veniturile Premier Capital în primul semestru și profit
scris 8 oct 2016

Achiziția celor 67 de restaurante McDonald's din România, pentru 61,8 milioane euro, s-a dovedit câștigătoare pentru Premier Capital, divizie a Hili Ventures, generând 55% din veniturile firmei malteze în primul semestru, dar și profit. Astfel, din cele 103,2 milioane euro înregistrate de Premier Capital în primele șase luni, 56,8 milioane euro au reprezentat aportul Premier Restaurants România (fosta McDonald's România).

Totodată, restaurantele românești au contribuit cu un profit înainte de taxe de 6,3 milioane euro, potrivit raportului financiar al Premier Capital.

Aportul adus de achiziția de pe piața românească va crește de peste două ori afacerile Premier Capital în acest an, spre 220 milioane euro. Anul trecut, firma malteză a avut afaceri de 100 milioane euro.

România a devenit astfel principal piață a companiei malteze, fiind urmată de Grecia, Lituania, Malta, Letonia și Estonia, țări în care operează de asemenea franciza McDonald’s.

Retailerul de parfumuri, cosmetice și accesorii SOLE Luxury Boutique analizează posibilitatea extinderii în franciză a rețelei de magazine fizice CITEȘTE ȘI Retailerul de parfumuri, cosmetice și accesorii SOLE Luxury Boutique analizează posibilitatea extinderii în franciză a rețelei de magazine fizice

Restaurantele McDonald’s din România sunt parte a Premier Capital de la începutul acestui an. Compania deține 90% din rețeaua locală, iar restul de 10% aparține directorul general, Daniel Boaje, participație evaluată la 1,93 milioane euro.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de orașe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajați și primește zilnic peste 190.000 clienți.

Rețeaua locală a obținut anul trecut un profit record de 44,7 de milioane de lei (10 milioane de euro), de trei ori mai mare decât în 2014, și vânzări de 511,88 milioane de lei (115 milioane de euro), în creștere cu aproximativ 17%.

Planurile Premier Capital pentru România în acest an includ remodelarea a cinci restaurante, deschiderea a maximum șapte noi McCafé-uri și cel mult două deschideri de restaurant, urmând ca, din 2017, să deschidă 4-5 restaurante pe an.

Premier Capital operează 132 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mcdonald's
premier
venituri
profit