Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut anul trecut cu 10,7%

Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut anul trecut cu 10,7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a crescut anul trecut cu 10,7% față de 2016, ritm scăzut față de cel înregistrat anul anterior, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2016, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 13,5% față de anul precedent, cel mai înalt ritm din 2007. În 2015, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul crescuse cu 8,9% față de anul precedent, după un avans de 7% în 2014, scrie News.ro.

”Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în anul 2017, comparativ cu anul 2016 a înregistrat o creștere cu 10,7% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,2%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+12,4%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,8%)”, se arată în comunicat.

Lanțul de cafenele Ted\'s Coffee, controlat de Vasile Andreică, a lansat sistemul de franciză. Taxă de intrare de până la 10.000 euro CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele Ted's Coffee, controlat de Vasile Andreică, a lansat sistemul de franciză. Taxă de intrare de până la 10.000 euro

În decembrie 2017, față de decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 13,4% ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,5%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+14,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+10,3%).

În decembrie 2017, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut cu 7% datorită avansului vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+15,7%) și vânzărilor de produse nealimentare (+6,5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,6%.

Vânzările din sectorul de retail au fost stimulate în 2015, 2016 și 2017 de măsurile fiscale ale guvernului, care a redus taxele și a majorat salariile bugetarilor, pensiile și salariul minim. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
afaceri
comert cu amanuntul