Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în ianuarie cu 11,1%

Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în ianuarie cu 11,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a crescut în ianuarie cu 11,1% față de ianuarie 2017, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie 2017, față de decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 13,4%, scrie News.ro.

În ianuarie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu luna ianuarie 2017 a înregistrat o creștere cu 11,1% ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+16,7%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,5%).

Apple ar putea lansa anul acesta un model de MacBook Air mai ieftin CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa anul acesta un model de MacBook Air mai ieftin

În luna ianuarie 2018, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri a scăzut pe ansamblu cu 25,3%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-29,5%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (-24,7%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-17,7%).

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut anul trecut cu 10,7% față de 2016, ritm scăzut față de cel înregistrat anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins