Alexandrion Group se extinde în Japonia

Alexandrion Group se extinde în Japonia

Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, va deschide o firmă de distribuție în primul semestru al anului 2024 și explorează trei rute pentru a produce băuturi spirtoase în Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

„Alexandrion Group a crescut foarte mult în ultimii ani. Produsele noastre sunt disponibile pe aproape toate continentele și pentru că am vândut deja unele dintre acestea în Japonia, iar reacțiile consumatorilor au fost pozitive, am făcut următorul pas logic înainte: vom deschide o companie de distribuție în Japonia în primul semestru al anului 2024, o țară în care consumatorii apreciază băuturile spirtoase si vinurile premium, de calitate, așa cum sunt produsele noastre.

De asemenea, explorăm trei rute care ne vor permite să producem băuturi în Japonia: fie vom cumpăra un teren pentru a construi propria distilerie, fie vom construi o distilerie în parteneriat, fie vom cumpăra o distilerie existentă.”, a spus Dr. Nawaf Salameh, Președinte Fondator Alexandrion Group.

Planul Kaufland în România - cel puțin 10 magazine deschise anual CITEȘTE ȘI Planul Kaufland în România - cel puțin 10 magazine deschise anual

„Cererea de whisky japonez este foarte mare pe piețele care fac parte din rețeaua noastră de distribuție. Când distileria noastră din Japonia este gata, vom produce whisky japonez și îl vom exporta pe acele piețe”, a adăugat Salameh.

Cu o rețea globală extinsă, coordonată prin intermediul unor hub-uri de business deschise în SUA (care acoperă inclusiv Canada și teritoriile din regiune), Brazilia (care deservește țările din America de Sud), Dubai – UAE (care acoperă India și țările din Africa și Orientul Mijlociu), Regatul Unit al Marii Britanii (de unde este coordonată activitatea pentru 41 de țări din Europa), Alexandrion Group are planuri ambițioase acum pentru Japonia.

În luna august, Alexandrion Group a încheiat parteneriatul de distribuție, de lungă durată, cu William Grant & Sons (WGS), invocând incompatibilități cu WGS în ceea ce privește strategiile pentru piața locală și piețele regionale.

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA.

În 2022, Alexandrion Group achiziționat integral acțiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca, Cipru, și operațiuni ȋn aceeași industrie.

Startup-ul estonian eAgronom intră în România CITEȘTE ȘI Startup-ul estonian eAgronom intră în România

În luna martie 2022, Nawaf Salameh și-a adus în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, odată cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din afacerea de familie.

Cum a anunțat Profit.ro, compania pregătește una dintre cele mai mari investiții străine din Grecia, o distilerie în Kavala, investiție care, numai în prima fază, ar trebui să atingă 35 de milioane de euro.

În 2018, grupul Alexandrion a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari. Distileria este programată să fie deschisă la finalul anului viitor, investiția finală putând atinge 120-130 milioane dolari.

În România, grupul a cumpărat, în 2017, și hotelul New Montana din Sinaia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion group
william grant & sons