Altex împrumută 12 milioane euro de la BERD pentru extinderea centrului logistic Dragomirești Vale

Altex împrumută 12 milioane euro de la BERD pentru extinderea centrului logistic Dragomirești Vale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 oct 2020

Altex România va împrumuta 12 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru extinderea centrului logistic din Dragomirești Vale, în apropiere de București, proiect lansat în 2018 și anunțat în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Împrumutul, cu o maturitate de 8 ani, plus un an perioadă de grație, va fi folosit pentru finanțarea și/sau refinanțarea a până la 70,5% din costurile aferente construcției unui centru logistic de tip greenfield cu o suprafață totală de aproximativ 37.144 metri pătrați, situat în comuna Dragomirești Vale, potrivit unui comunicat BERD.

Costul total al proiectului este de 17 milioane de euro, diferența urmând să fie acoperită de retailerul român din fonduri proprii.

H&M, amendă de peste 35 milioane euro pentru că a colectat ilegal date privind viața privată a angajaților în Germania CITEȘTE ȘI H&M, amendă de peste 35 milioane euro pentru că a colectat ilegal date privind viața privată a angajaților în Germania

“Implementarea proiectului va conduce la eficiențe operaționale semnificative (înlocuirea unei părți din depozitele închiriate existente) și va sprijini extinderea afacerii, în special pe segmentul online”, arată BERD.

Profit.ro a anunțat, în octombrie 2018, că Altex a cumpărat un teren de circa 15 hectare în Dragomirești Vale în vederea dezvoltării, în două etape, a unui centru logistic cu o suprafață totală de aproximativ 90.000 metri pătrați, investiție estimată la peste 37 milioane de euro.

Prima etapă a proiectului a fost finanțată în proporție de 80% de către EximBank.

Altex este cel mai mare retailer offline din România, cu o cotă de circa 30% pe piața electro-IT și o rețea de 125 de magazine.

Compania a anunțat, anterior, că va investi peste 27 de milioane euro din fonduri proprii și împrumutate în acest an pentru extinderea rețelei și modernizarea infrastructurii, inclusiv pentru extinderea centrului logistic de la Dragomirești Vale.

viewscnt
Afla mai multe despre
altex
berd
imprumut berd
centru logistic altex
dragomiresti vale
investitie
finantare