Amazon a realizat de Cyber Monday cele mai mari vânzări într-o singură zi din istoria companiei

Amazon a realizat de Cyber Monday cele mai mari vânzări într-o singură zi din istoria companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Amazon.com a anunțat că a realizat de Cyber Monday cele mai mari vânzări într-o singură zi din istoria companiei, printre cele mai solicitate produse fiind noul Echo Dot, kitul pentru teste genetice AncestryDNA și cartea de memorii a lui Michelle Obama, “Becoming”, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În plus, Amazon a vândut cumulat de Black Friday și Cyber Monday peste 18 milioane de jucării și peste 12 milioane de articole de modă, scrie News.ro.

Jucăriile sunt o categorie de produse intens disputată, retaileri ca Target și Walmart concurând pentru a obține cota de piață rămasă în urma falimentului Toys ‘R’.

Retailerul de articole sportive Decathlon deschide un nou magazin CITEȘTE ȘI Retailerul de articole sportive Decathlon deschide un nou magazin

Cel mai bine vândut produs al Amazon la nivel mondial a fost speakerul smart Echo Dot, alături de alte dispozitive ale companiei, cum sunt Fire Stick TV 4K cu sistemul de comandă vocală Alexa, și tableta Fire 7, cu Alexa.

Amazon a mai realizat vânzări record de carne de curcan și de alimente preparate pentru sărbători, la retailerul Whole Foods Market pe care l-a preluat recent, în săptămânile care au precedat sărbătoarea Zilei Recunoștinței.

Pe ansamblu, în ziua numită Cyber Monday, vânzările online din Statele Unite au atins un record absolut, de 7,9 miliarde de dolari, potrivit datelor Adobe Analytics. De Ziua Recunoștinței aceste vânzări au atins 3,7 miliarde de dolari, iar de Black Friday 6,2 miliarde de dolari.

Veniturile generate de cumpărăturile prin intermediul smartphone-urilor au fost de 2,2 miliarde de dolari de Cyber Monday, cele mai mari înregistrate vreodată.

Amazon a atras 24% din veniturile vânzărilor online de sărbători, începând din 1noiembrie, obținând cea mai mare cotă de piață, fiind urmată de Best Buy, cu 7%, potrivit datelor  Rakuten Intelligence data.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
cyber monday