TOP România, cele mai mici costuri din UE la livrarea coletelor. Cu ce prețuri se luptă cu alte țări

TOP România, cele mai mici costuri din UE la livrarea coletelor. Cu ce prețuri se luptă cu alte țări
scris 29 nov 2018
România are cel mai mic cost pentru expedierea coletelor din Uniunea Europeană, cu un preț mediu de 3,2 de euro. Astfel, costul serviciilor de curierat expres (livrare în maxim 2 zile lucrătoare) din România este cu aproximativ 72% mai mic decât costul mediu pentru statele din UE și G20.

Cele mai scumpe servicii de curierat din Uniunea Europeană sunt în Olanda și Franța, unde costurile medii pentru expedierea unui colet sunt de circa 23,2 de euro, respectiv 24,4 de euro, relevă un studiu realizat de Sellics

La nivelul G20, Statele Unite au cele mai ridicate costuri, media fiind de 55,39 de euro pe colet, de aproape 5 ori mai mult decât costul mediu al celorlalte țări analizate.

Raportat la distanțele pe care sunt livrate coletele, România ocupă locul 4 între cele 40 de țări din UE și G20 incluse în analiză.

EXCLUSIV FOTO Tinerii din programul Start Up Nation, ironizați în documente oficiale de ministerul creat să îi sprijine: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Tinerii din programul Start Up Nation, ironizați în documente oficiale de ministerul creat să îi sprijine: "Un fleac, v-am ciuruit pe toți!"

Studiul este bazat pe costurile celor mai mari companii de curierat din lume, UPS, DHL și Fedex, dar și al ecompaniilor locale relevante pe fiecare piață inclusă în studiu. Costul mediu este cel al unui colet considerat standard, cu o greutate de 2 kg și dimensiuni de 46 x 31,5 x 9,5 centimetri. Costurile se referă la serviciile de "Express Shipping" (1-2 zile lucrătoare) din cele mai mari orașe din fiecare țară analizată.

Brazilia, India și Argentia, incluse în G20, nu au fost luate în calcul pentru acest studiu, deorece nu oferă servicii de curierat expres.

Sellics este o companie americană de soft care operează o platformă dedicată vânzătorilor de pe Amazon, cărora le oferă diferite instrumente de creștere a vizibilității, pay-per-click, analiză etc.

TOP România, cele mai mici costuri din UE la livrarea coletelor. Cu ce prețuri se luptă cu alte țări

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
românia
curierat
curier expres
colete
expediere
pachete
sellics