Amazon majorează salariul minim al angajaților din depozitele sale din Germania

Amazon majorează salariul minim al angajaților din depozitele sale din Germania
scris 14 iun 2021

Amazon va garanta angajaților din depozitele sale din Germania un salariu minim de 12 euro pe oră, pe fondul unui conflict de lungă durată cu un important sindicat din această țară, transmite Reuters.

Germania este cea mai mare piață a Amazon după Statele Unite, iar sindicatul german Verdi a organizat greve încă din 2013, pentru a contesta salariile mici și condițiile grele de muncă, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Majorarea va intra în vigoare în luna iulie. În prezent, salariul minim oferit de Amazon pornește de la 11,30 euro pe oră în unele locații, dar depășește 12 euro în altele.

Salariul minim oferit de Amazon depășește salariul minim din Germania, de 9,5 euro pe oră. Angajații au declanșat însă greve în mod regulat, cum ar fi anul trecut, când protestul a coincis cu evenimentul de promovare ”Prime Day”, în valoare de 1,600 de miliarde de dolari, organizat anual de companie. Angajații au fost nemulțumiți că bonusul pentru coronavirus a fost eliminat.

Un reprezentant al sindicatului Verdi a declarat că majorarea este cea mai mică pe care a putut compania să o ofere, după ce ”a câștigat bani frumoși în ultimele luni”, și că salariile sunt mai mici decât solicitările sale pentru mulți angajați.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Amazon, al cărei profit net a crescut la 8,1 miliarde de dolari în primul trimestru, de la 2,5 miliarde de dolari în urmă cu un an, a fost supusă unor critici similare la nivel global, privind condițiile de muncă și nivelul salariilor.

Un purtător de cuvânt al Amazon din Germania a spus că toți angajații vor primi o mărire de salariu, iar Amazon a anunțat ântr-un comunicat că noi creșteri sunt programate pentru viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
salariu minim
germania