Amazon va închide depozitele din Franța până săptămâna viitoare, în urma deciziei judecătorești de a limita livrările la alimente și produse medicale

Amazon va închide depozitele din Franța până săptămâna viitoare, în urma deciziei judecătorești de a limita livrările la alimente și produse medicale
scris 16 apr 2020

Amazon.com își va închide depozitele în Franța cel puțin până la începutul săptămânii viitoare, după ce o instanță a dispus să limiteze livrările la bunuri esențiale, cum ar fi alimente și produse medicale, transmite Reuters.

Într-un document intern trimis sindicatelor franceze înainte de o întâlnire de miercuri după-amiază, Amazon a declarat că intenționează să închidă cele șase depozite din Franța, unde lucrează 10.000 de lucrători permanenți și interimari, începând cu 16 aprilie până cel puțin pe 20 aprilie, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Piața HORECA închisă, Marian Alecu lansează un apel: Nu vrem pomeni, ci ca Guvernul să discute. Antreprenori, profesori, academicieni, BNR - haideți la aceeași masă! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Piața HORECA închisă, Marian Alecu lansează un apel: Nu vrem pomeni, ci ca Guvernul să discute. Antreprenori, profesori, academicieni, BNR - haideți la aceeași masă!

„Compania este obligată să suspende toate activitățile în toate centrele sale de distribuție pentru a evalua riscurile inerente ale epidemiei COVID-19 și a lua măsurile necesare pentru a asigura siguranța angajaților săi în perioada respectivă)”, a anunțat Amazon.

În timpul suspendării, Amazon va accesa o schemă de stat pentru șomaj tehnic, pentru a-și plăti angajații, a explicat grupul în documentul intern.
Filiala franceză a Amazon nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Cel mai mare retailer online din lume se confruntă cu o atenție din ce în ce mai mare pe ambele maluri ale Atlanticului cu privire la măsurile de sănătate pe care le-a pus în aplicare pentru a-i proteja pe angajați de coronavirus, în timp numărul comenzilor online a crescut semnificativ.

Cu majoritatea magazinelor din Franța închise în timp ce guvernul încearcă să conțină pandemia, închiderea depozitelor va perturba livrările din toată țara.

O instanță franceză a decis marți că Amazon trebuie să efectueze o evaluare mai amănunțită a riscului de contagiune a coronavirusului în depozitele sale și că ar trebui să restricționeze livrările între timp.

"Ne-a nedumerit hotărârea judecătorească, având în vedere dovezile aduse în ceea ce privește măsurile de securitate puse în aplicare pentru a-i proteja pe angajații noștri", a declarat Amazon într-un comunicat.

Grupul a adăugat că va ataca decizia în justiție.

Cazul a urmat unei plângeri depusă de Union Syndicale Solidaires, un grup sindical francez.
Unele sindicate au cerut închiderea completă a activităților Amazon în Franța, fiind îngrijorați cu privire la standardele de sănătate de la centrele de logistică ale companiei, argumentând că sunt prea aglomerate.

Amazon are în prezent aproape 10.000 de angajați la cele șase depozite ale sale din Franța, dintre care 6.500 au contracte permanente.

Cazuri de COVID-19, infecția asemănătoare gripei provocată de noul virus, au fost raportate în rândul personalului companiei de la cel puțin 19 depozite Amazon din Statele Unite, iar compania a fost ținta unor proteste de mare anvergură la mai multe depozite americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
franta
depozite