Amazon va închide o parte din magazinele fizice fără casieri

Amazon va închide o parte din magazinele fizice fără casieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Amazon, cel mai mare magazin online din lume, anunță că va închide o parte dintre magazinele fizice fără casieri, conform CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a deschis încă din 2016 magazinele Amazon Go, însă acum, 8 dintre cele 29 de magazine de acest gen din SUA vor fi închise, arată B1 TV.

Prima News – Daniel Apostol, ASF, atrage atenția: Companiile de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA CITEȘTE ȘI Prima News – Daniel Apostol, ASF, atrage atenția: Companiile de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA

În Seattle, orașul unde au debutat primele Amazon Go, două dintre magazine au fost deja închise, iar restul de 6 magazine vor fi închise pe 1 aprilie. Rămân astfel 21 de magazine Amazon Go.

Tehnologia magazinelor Amazon Go face ca sistemul de supraveghere din magazin să poată identifica fiecare client în parte și fiecare produs pe care acesta îl alege și îl pune în coș, sau pe care îl pune înapoi pe raft. Astfel, produsele sunt adăugate la un coș virtual, atașat de contul de Amazon al clientului. La final, clientul poate pleca din magazin fără să mai treacă pe la o casă self-checkout și fără să scaneze produsele în vreun fel. Tot coșul este „facturat” pe contul de Amazon al clientului, unde are deja un card bancar atașat.

Cu toate acestea, lipsa de clienți ale magazinelor Amazon Go deja existente a dus la limitarea planurilor pentru acest concept.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
magazin online