Amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru comercializarea de produse congelate neconforme

Amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru comercializarea de produse congelate neconforme
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2019

Inspectorii de la protecția consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 1,7 milioane de lei unor operatori economici care comercializau produse congelate în condiții neconforme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ANPC, în perioada 15 - 27 iulie 2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o serie de controale referitoare la modul de respectare a prevederilor legale în ceea ce privește conformitatea, comercializarea și modul de etichetare al produselor alimentare comercializate sub formă congelată, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Directorul general al Oracle România, acuzat de opt fapte de luare de mită. Suma pe care ar fi primit-o de la firme IT depășește 869.000 de euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Directorul general al Oracle România, acuzat de opt fapte de luare de mită. Suma pe care ar fi primit-o de la firme IT depășește 869.000 de euro

Astfel, la nivel național, au fost controlați 798 de operatori economici, iar la circa două treimi dintre aceștia (64,5%) au fost constatate deficiențe.

Pe durata controalelor, a fost verificată o cantitate de peste 119,3 tone de produse alimentare congelate, din care mai mult de 34 tone (28,5%) nu se încadra în prevederile legale privind protecția consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse congelate
anpc