ANPC gândește amenzi la cifra de afaceri pentru firmele care pun în pericol sănătatea românilor: astăzi sunt agenți economici care ne râd în față

ANPC gândește amenzi la cifra de afaceri pentru firmele care pun în pericol sănătatea românilor: astăzi sunt agenți economici care ne râd în față
scris 3 ian 2019

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Pârvu, a afirmat joi că trebuie găsite soluții pentru a putea închide definitiv activitatea unor agenți economici care încalcă articole de lege ce pun în pericol sănătatea populației, dar și pentru a aplica amenzi la valoarea cifrei de afaceri.

EXCLUSIV Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF, explică de ce a căzut examenul la Antifraudă: La scris, de fiecare dată am fost pe primele poziții, dar la proba orală mi-a fost transmis că nu mă încadrez în «profil» CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF, explică de ce a căzut examenul la Antifraudă: La scris, de fiecare dată am fost pe primele poziții, dar la proba orală mi-a fost transmis că nu mă încadrez în «profil»

"O nemulțumire a mea este vizavi de amenzi. Avem acea Lege a prevenției și am practicat-o, dar am constatat că procentul celor care nu respectau legea era mai mare. Am încercat să găsim soluții să nu amendăm, dar în prezent sunt agenți economici care ne râd în față și spun: "scrieți ce vreți că oricum valoarea amenzii nu contează, se plătește jumătate din minim, după cum știți în termen de 15 zile. Adică mergem la un hipermarket și îl amendăm cu 10 milioane de lei vechi, 1.000 de lei, și vă dați seama ce afectat este. În acest sens o să lucrez cu domnul ministru Daea (ministrul Agriculturii - n.r.) pe măsurile care sunt aplicate prin OUG 21, măsuri complementare care se pot aplica agenților economici, în sensul că ei pot fi închiși temporar 30 de zile, 6 luni, un an, iar în viitoarea gândire poate vor fi închiși definitiv, pentru că atunci când pui în pericol sănătatea cetățenilor României credem că nu este normal să îți mai poți desfășura o activitate economică. Cred că vom găsi soluțiile legale atât în zona de amenzi contravenționale, cum sunt în alte zone unde se aplică amenzi la cifra de afaceri, să se aplice amenzi la valoarea cifrei de afaceri și în zona în care se încalcă articole de lege care pun in pericol sănătatea populație", a precizat Marius Pârvu, într-o conferință la MADR, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amenzi