Apa îmbuteliată, scumpiri record ca urmare a noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili

Apa îmbuteliată, scumpiri record ca urmare a noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili
scris 17 sep 2021

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA).

Reprezentanții asociației transmit că în această perioadă are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali. 

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România și programată pentru 30 septembrie. Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

Scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, spun cei de la APRIA, iar în următoarea perioadă prețul apei îmbuteliate se va majora cu 20%.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Producătorii de apă de izvor  spun ca în acest an plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
pret