Ariston Thermo România a înregistrat în 2020 o creștere cu 15% a numărului de centrale termice vândute

Ariston Thermo România a înregistrat în 2020 o creștere cu 15% a numărului de centrale termice vândute
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Ariston Thermo România a înregistrat în 2020 o creștere cu 15% a numărului de centrale termice vândute, peste nivelul de creștere a pieței autohtone, care a fost între 5-10% . Astfel, Ariston Thermo România a depășit pragul de 1 milion de unități vândute în România de la începutul activității sale aici, în urmă cu peste 20 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Ariston Thermo și-a consolidat poziția de lider în anul 2020, înregistrând o creștere record. Am beneficiat de factori precum dinamica pozitivă a pieței construcțiilor, dar și de preocuparea mai mare a consumatorilor pentru amenajarea căminului, o tendință naturală pe perioada pandemiei în contextul restricțiilor de circulație și al implementării de către numeroși angajatori a programelor de muncă de acasă”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country manager Ariston Thermo România.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Ariston Thermo vinde în România centrale termice murale în condensare cu capacitate de 24 - 35 kW. În general, clienții optează pentru centrala cu capacitate de 24kW, adecvată pentru apartamente. În ultimul an, însă, tendința oamenilor de a migra către mediul rural sau urban mic, sub impactul pandemiei, a generat o creștere a cererii de centrale cu capacitate de 35kW, mai potrivite pentru locuințe mari.

Deși doar 10-15% din vânzările Ariston Thermo România sunt generate de debranșările de la sistemul centralizat de încălzire din întreaga țară, acest sector rămâne unul relevant pentru piața centralelor termice din România în ansamblul său.

Datele ANRE arată că aproximativ 460.000 de locuințe s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire din România în perioada 2010-2019, dintre care aproape 30.000 în anul 2019 (ultimul pentru care ANRE a oferit date publice), în scădere față de 2018 când numărul debranșărilor a depășit 42.000.

La nivel national, se remarcă faptul că în intervalul 2017-2019, 60% din totalul cazurilor de debranșări de la sistemul centralizat de încălzire au fost înregistrate în cinci orașe – Galați, Constanța, Iași, Buzău și Cluj-Napoca.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Bucureștiul rămâne orașul cu cele mai multe locuințe conectate la sistemul centralizat (peste 560.000 de unități).

În ceea ce privește piața centralelor termice din România în ansamblul său, Ariston Thermo estimează că aceasta a crescut cu 5-10% în 2020, ajungând la 2.8 milioane de unități, potențialul fiind ca, până la începutul lui 2022, o treime dintre locuințele din România să fie dotate cu centrale termice. 

Există în mod clar o apetență pentru dotarea noilor clădiri rezidențiale cu centrale termice, statisticile arătând că, la nivelul anului 2019, 9 din 10 locuințe finalizate au fost dotate cu centrale termice.

Estimările Ariston România pentru 2021 sunt optimiste, compania preconizând că va înregistra o nouă creștere pe segmentul centralelor termice, chiar dacă ritmul va fi mai redus comparativ cu 2020.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ariston thermo
centrale termice