Avantajele și dezavantajele aparatelor de cafea cu capsule

Avantajele și dezavantajele aparatelor de cafea cu capsule
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 apr 2023

Au fost acuzate că au dus la moartea clasicului espresso și a artei baristei, dar că aduc o comoditate și o ușurință mai mare când vine vorba de a face cafea. Ne referim, evident, la aparatele de cafea cu capsule și la capsule în general.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comoditatea este cuvântul-cheie când vine vorba de aparatele de cafea cu capsule. Ele au cunoscut o creștere în popularitate odată cu apariția cafetierelor de casă pe rafturile magazinelor. Aparatele de cafea cu capsule permit oamenilor obișnuiți să facă o cafea perfectă de fiecare dată.

Capsulele de cafea permit afacerilor din industria alimentară, precum cafenelelor, magazinelor de cafea și restaurantelor, să creeze un espresso de calitate superioară la apăsarea unui singur buton.

Există multe avantaje și dezavantaje când vine vorba de aparatele de cafea cu capsule. Până acum, nu era tocmai prima opțiune la care te gândeai, dar, având în vedere popularitatea lor, merită să vorbim despre avantajele și dezavantajele pe care le oferă.

În lumea cafelei și a specialiștilor din domeniu, capsulele de cafea sunt un subiect dezbătut, dar și un produs la modă. Unii oameni le plac, iar alții cred că acestea înseamnă condamnarea arta de a prepara cafea.

Când vine vorba de metodele tradiționale de preparare a espresso-ului, există multe lucruri de luat în considerare și multe elemente de perfecționat - de la măcinarea boabelor de cafea în momentul potrivit până la presarea cafelei cu cantitatea potrivită de presiune. Și asta înainte de a începe să folosești orice fel de aparat.

Cafeaua din capsule de cafea a fost deja măcinată, măsurată și presată pentru extracție optimă, ceea ce elimină riscul unei cafele mediocre din cauza faptului că unul dintre barista este într-o zi proastă și a uitat o parte din proces. De fapt, chiar elimină nevoia de a avea un barista, deoarece nivelul de abilitate și cunoștințe necesare pentru a utiliza capsulele de cafea într-o mașină de cafea comercială este mult mai mic decât în cazul metodelor tradiționale.

În cele din urmă, există avantaje și dezavantaje în utilizarea capsulelor de cafea. De aceea, este important să cunoști diferitele tipuri de capsule, pentru că fiecare tip variază în utilizare.

Frumusețea acestor capsule este că sunt pachete mici de cafea pre-măcinată. Cu ele, poți prepara o ceașcă de cafea într-un moment. Acest lucru se face cu tot conținutul într-un filtru de hârtie. Sunt foarte ușor de utilizat, astfel încât nu trebuie să cântărești sau macini cafeaua de fiecare dată. 

Capsulele de cafea sunt ideale pentru utilizare o singură dată. După ce le-ai terminat, este ușor să le reciclezi. De fapt, există mai multe tipuri diferite de capsule de cafea. Acestea variază de la cele foarte comune, de tip "soft pod", până la cele de espresso.

Avantajele pe care aceste aparate, împreună cu capsulele le oferă sunt:

  • Conveniența - e mult mai ușor să apeși un singur buton pentru o cană de cafea;
  • Eficacitatea - indiferent de cât de mult timp vor sta la tine în dulap, vor fi bune de folosit;
  • Consistența - ai același gramaj, același tip de măcinare și aceeași aromă și elimini riscul de a bea cafea mediocră;
  • Economisești timp - nu trebuie să mai stai să cântărești, setezi filtre, măsori, încălzești căni și tot acest proces care îți va lua mult timp;
  • Ușor de folosit - îți poți învăța și copiii să-l folosească și să-ți aducă cafeaua la pat;
  • Varietate - capsulele vin într-o varietate de arome și le poți shimba atunci când te plictisești.

Evident, există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le menționăm:

  • Nu e un espresso clasic - oricât de bine ar încerca să imite, dacă ești fan espresso, nu vei fi mulțumit de aceste capsule;
  • Elimină din artă - dacă îți place mult arta de a face cafea, mirosul și textura, vei vrea să renunți la ideea de a face cafea dintr-o capsulă;
  • Costuri - chiar dacă sunt ușor de găsit și vin într-o varietate mare, capsulele pot să devină destul de scumpe, în funcție de aromele pe care le preferi;
  • Aceleași setări - un astfel de aparat va avea aceleași setări și nu le vei putea schimba în funcție de tipul cafelei.

În concluzie, dacă iubești cafeaua și tot procesul din spatele ei, un aparat de cafea cu capsule nu te va mulțumi. Totuși, dacă vrei doar să bei o cafea rapidă dimineața ca să te trezești și nu ca să stai să o savurezi, un astfel de aparat va fi perfect pentru tine.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea cu capsule
espresso