Băuturi răcoritoare retrase din hypermarket-uri

Băuturi răcoritoare retrase din hypermarket-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2021

Două tipuri de sucuri au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros. Penny, din cauza oxidului de etilenă într-un ingredient al materiilor prime utilizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Retrageri de pe rafturile hypermarket-urilor. ”Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existența substanței oxid de etilenă ce depășește limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorși compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunț postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și preluat de News.ro.

”Daca ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să returnați, la magazinul de la care ați cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menționate în listă, până la data de 04.09.2021”, spune compania. La rândul lor, lanțurile de magazine Selgros, Carrefour și Metro au făcut propriile anunțuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute și la magazinele din care acestea au putut fi achiziționate.

Twitter testează o funcție de shopping CITEȘTE ȘI Twitter testează o funcție de shopping

De asemenea, producătorul ALONOR COMPANY SRL a inițiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuțat reprezentanții lanțului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

În ultima perioadă, conținutul de oxid de etilenă peste limitele admise a determinat retragerea din diverse magazine a mai multor loturi de înghețată. La acel moment, președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declara că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
maspex
selgros
metro
penny
rewe