Bayer a majorat oferta pentru preluarea Monsanto

Bayer a majorat oferta pentru preluarea Monsanto
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iul 2016

Grupul german din industria chimică Bayer a majorat joi oferta de preluare a companiei americane Monsanto, cel mai mare producător de semințe la nivel global, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua ofertă este de 125 de dolari/acțiune, echivalentul a circa 65 de miliarde de dolari, comparativ cu 122 de dolari pe acțiune oferit anterior, reprezentând o sumă totală de aproximativ 62 de miliarde de dolari. Totodată, Bayer s-a arătat dispusă să plătească un commision de 1,5 miliarde de dolari către Monsanto dacă tranzacția va fi blocată de autoritățile de reglementare.

"Suntem covinși că această tranzacție este cea mai bună oportunitate pentru acționarii Monsanto", a spus Werner Baumann, CEO-ul Bayer, într-un comunicat.

Acțiunile Monsanto erau în creștere cu peste 3%, la 104,4 dolari/unitate, în urma informațiilor privind majorarea ofertei din partea Bayer. Compania americană a anunțat că va analiza oferta.

În mai, grupul german din industria chimică Bayer a transmis o ofertă nesolicitată de preluare a Monsanto, de 122 dolari/acțiune, dar americanii au respins oferta, argumentând că prețul propus este prea mic și au nevoie de mai mult timp pentru negocieri.

Deși a compania a respins oferta Bayer, CEO-ul Monsanto, Hugh Grant, a anunțat luna trecută că discuțiile cu grupul german au fost reluate. Totodată, acesta a declarat că Monsanto discută și cu alte companii despre o eventuală tranzacție.

Bayer ocupă locul doi la nivel global pe piața erbicidelor, după Syngenta, cu o cotă de piață de 18%. Monsanto este lider pe piața semințelor, cu o cotă de piață de 26%. Achiziționarea Monsanto va permite Bayer să aibă acces la piețele din SUA, America Latină și India.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
monsanto
preluare
oferta
seminte
industria chimica