Metro România are un nou director general

Metro România are un nou director general
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 14 iul 2016

Începând cu 11 iulie 2016, Roland Ruffing a preluat poziția de Chief Executive Officer Metro Cash & Carry România. El îl înlocuiește pe Gilles Roudy, cel care deținea această funcție din decembrie 2013 și al cărui mandat s-a încheiat la începutul lunii iunie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt onorat și, totodată, încântat să devin noul CEO Mtero Cash & Carry România. Metro România își va continua creșterea sustenabilă și își va consolida poziția pe piață, prin abordări mai concentrate pe clienți, precum și prin intermediul inovațiilor", a declarat Roland Ruffing.

Cariera în Metro a lui Roland Ruffing a început în anul 2004, când s-a alăturat companiei Makro Cash & Carry Polonia, în calitate de director financiar, ulterior, din februarie 2009, ocupând  aceeași poziție în cadrul Makro Republica Cehă / MCC Slovacia.

Metro cumpără compania de servicii alimentare Pro a Pro, pentru a se extinde pe piața franceză CITEȘTE ȘI Metro cumpără compania de servicii alimentare Pro a Pro, pentru a se extinde pe piața franceză

În noiembrie 2010, a fost numit Chief Executive Officer Metro Ungaria și a fost promovat Chief Financial Officer Metro, în noiembrie 2013. Roland Ruffing a devenit Membru Operating Board METRO Cash & Carry, în august 2015.

Gilles Roudy și-a încheiat la începutul lunii iunie 2016 mandatul de director general al Metro Cash & Carry România, poziție deținută din decembrie 2013, iar până la numirea lui Roland Ruffing, interimatul a fost asigurat de directorul financiar, Camelia Oprea.

Anterior poziției deținute în cadrul Metro, Gilles Roudy a fost director comercial la Real International începând din 2009.

Vânzările Metro Cash&Carry România au scăzut în anul fiscal 2014/2015, respectiv octombrie 2014 - septembrie 2015, la 892 milioane euro, de la 909 milioane euro în anul anterior, perioadă în care a închis un magazin la Pitești și și-a redus numărul angajaților cu 582 persoane, la 4.349 salariați, potrivit unui raport al grupului german.

Metro Cash&Carry România a fost afectată de criza financiară, din 2009 până în 2014, vânzările înregistrând un declin constant, de la 5,74 miliarde lei la 4,48 miliarde lei, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
metro cash&carry
roland ruffing
gilles roudy
ceo