Bill Gates a cumpărat o participație de 3,76% la gigantul berii Heineken, deși a spus în trecut că ”nu este un mare băutor de bere”

Bill Gates a cumpărat o participație de 3,76% la gigantul berii Heineken, deși a spus în trecut că ”nu este un mare băutor de bere”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Bill Gates a cumpărat o participație de 3,76% la gigantul berii Heineken, deși fondatorul Microsoft a spus în trecut că ”nu este un mare băutor de bere”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentele depuse la Autoritatea pentru Piețele Financiare din Țările de Jos (AFM) arată că acțiunile au fost achiziționate pe 17 februarie, scrie News.ro.

DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine "curat" în circuitul economic. Planul a inclus și restrângerea drastică a numărului de magazine

Heineken Holding deține un pachet de control la producătorul de bere Heineken NV.

Gates a cumpărat acțiunile de la FEMSA din Mexic, care și-a vândut titlurile deținute la compania producătoare de bere.

Un document separat din 17 februarie a arătat că FEMSA a vândut toate cele 18 milioane de acțiuni pe care le deținea la Heineken Holding.

Gates a achiziționat 10,8 milioane de acțiuni, în valoare de 883 de milioane de euro (939,87 milioane de dolari) la prețurile curente ale pieței, declanșând o obligativitate de dezvăluire conform regulilor bursiere olandeze.

Într-o sesiune de chat ”Ask Me Anything” din 2018, pe Reddit, Gates a spus că ”nu este un mare băutor de bere”.

"Când ajung la un meci de baseball, de exemplu, beau bere ușoară, pentru a obține atmosfera tuturor celorlalți băutori de bere. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevărații băutori de bere."

Fundația Bill & Melinda Gates, fundația caritabilă lansată de miliardar și fosta lui soție, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
heineken