Bringo, controlată de Carrefour - declin al afacerilor, intrare pe minus

Bringo, controlată de Carrefour - declin al afacerilor, intrare pe minus
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 iun 2023

Platforma Bringo, aplicație IT prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate și primite de cumpărători direct acasă, preluată în 2017 de grupul francez de retail Carrefour, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, a consemnat anul trecut afaceri de 61,22 milioane de lei, în scădere cu 7,3% față de anul 2021. Compania a închis anul 2022 pe minus, în sumă de 1,49 milioane de lei, de la un profit net de 22,75 milioane de lei în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La finele anului trecut, creanțele Bringo Magazin au atins 12,2 milioane de lei, în scădere cu 63,2% față de 2021, iar datoriile însumau 18,56 milioane de lei, în coborâre cu 59,8% față de 2021.

Altex - afaceri record, profit în scădere CITEȘTE ȘI Altex - afaceri record, profit în scădere

Profit.ro a anunțat, în luna mai 2020, că un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al platformei Bringo a fost transferat pentru 5,75 milioane de lei. La acest preț, prin extrapolare, Bringo Magazin SRL, care operează platforma, are o valoare de 57,5 milioane de lei (11,9 milioane de euro).

Acțiunile au fost cumpărate de la Ascend Netsolutions de către Allib Rom, societate a grupului francez Carrefour, care a ajuns astfel la o cotă de 80%.

Platforma a fost lansată în toamna 2016 de către Beta Software Management (21% din titluri), firmă care a creat programul software pentru ca aplicația să poată funcționa pe smartphone și/sau tabletă și/sau computer, și Ascend Netsolutions (49%), care a mai creat aplicațiile Star Taxi (pentru comenzi taxi online) și Oliviera (pentru comenzi online de la diferite restaurante din București), ultima preluată de platforma Takeaway.com.

Imediat după lansare, aplicația a intrat în Apple Store și Google Play.

Tranzacție surpriză - Retailer român cumpărat de un fond de investiții, ex-acționar MedLife, cu sprijinul grupului ACP, care s-a implicat în afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Retailer român cumpărat de un fond de investiții, ex-acționar MedLife, cu sprijinul grupului ACP, care s-a implicat în afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina

Al treilea fondator al Bringo a fost Allib Rom SRL, administrată de Jean-Baptiste Dernoncourt, fost general manager al Carrefour România, cu 30% din acțiuni.

În 2017, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, Allib Rom a decis să cumpere întreaga participație a Beta Software și a ajuns să dețină 51% din Bringo, alături de Ascend Netsolution (cu 49%), Carrefour preluând astfel controlul asupra platformei. Ulterior, Allib Rom și-a majorat participatia la 70%, prin preluarea unui pachet de acțiuni de 19% cu 200.000 euro, conform unei decizii a acționarilor din iulie 2018, potrivit datelor termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
bringo
afaceri
datorii
creante
salariati
pierdere