British American Tobacco: 60% din volumele fabricate la Ploiești merg la export

British American Tobacco: 60% din volumele fabricate la Ploiești merg la export
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

British American Tobacco, cel mai mare jucător pe piața tutunului din România, exportă aproximativ 60% din volumele fabricate la Ploiești, a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului, arată datele anunțate vineri de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele oficiale arată că, în anul 2017, la nivel național, produsele din tutun au reprezentat aproximativ 42% din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun și aproximativ 6% din exportul total al bunurilor de larg consum, scrie News.ro.

Din datele oficiale reiese totodată că valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat din anul 2017 a fost de 730,5 milioane euro, o valoare de patru ori mai mare decât suma exporturilor preparatelor alimentare diverse.

Vânzările Mega Image în România au crescut cu 19% în primul trimestru CITEȘTE ȘI Vânzările Mega Image în România au crescut cu 19% în primul trimestru

„Fabrica British American Tobacco de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție, creșterea volumelor fiind destinată exportului. În prezent, peste 60% din țigaretele produse în Ploiești pleacă spre alte 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca. Capacitatea de a investi în continuare în dezvoltarea fabricii depinde însă de existența unui climat economic predictibil. Creșterea capacității noastre de producție se reflectă în mod direct în contribuția pe care o avem în cadrul ponderii exporturilor și, implicit, în balanța comercială a României”, a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

British American Tobacco contribuie anual la bugetul de stat cu circa 1,6 miliarde de euro sub formă de taxe și impozite, din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului.

Compania este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României.

În ultimii zece ani, între 2007 și 2016, compania a plătit mai mult de 12,5 miliarde de euro în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
british american tobacco